Det er faktisk yrker som foreldre ikke forstår, til et poeng av å bli forundret når barna deres snakker om deres yrkesvalg. Selv når barn prøver å forklare foreldrene sine hva slags yrke det er, er det sant at mange av disse karrierer går gjennom nye teknologirelaterte miljøer som eldre mennesker kanskje ikke er kjent med.

I denne sammenheng avslørte en LinkedIn-undersøkelse, i samarbeid med Censuswide, yrkene som foreldrene ikke forstår, basert på undersøkelser gjennomført i 15 land: Brasil, Canada, Australia, Frankrike, Spania, Nederland, Irland, Sverige, Storbritannia, Italia, Hong Kong, India, Kina og Singapore. Kjenn til hovedresultatene nedenfor.

5 jobber som foreldre har problemer med å forstå

1 - Brukergrensesnittdesigner

Denne profesjonelle utvikler datamaskiner, applikasjoner, maskiner, mobile kommunikasjonsenheter, programvare og nettsteder, med fokus på brukeropplevelse og interaksjon.

2 - Aktuar eller seniorforsikringstekniker

Aktuaren er en ekspert som kan vurdere og håndtere risiko, være i stand til å lage matematiske modeller for investerings- og avskrivningsplaner, samt for sosial og privat forsikring.

Den beregner også sannsynligheten for hendelser, vurderer risiko, fastsetter erstatningsbeløp eller forsikringspremier. Samtidig kan det fungere på andre områder forbundet med risiko.

3 - Data Scientist eller Data Scientist

Det er en ny generasjon analytiske eksperter med tekniske ferdigheter for å løse virkelig komplekse problemer. Samtidig undersøker en dataforsker hvilke problemer som må løses. Dataene som brukes av denne profesjonelle kan være strukturert (som for eksempel transaksjonsdatabaser av ERP- eller CRM-systemer) eller ustrukturerte (for eksempel e-post, videoer, bilder eller til og med data fra sosiale nettverk) .

4 - Subeditor

I yrkesverdenen som foreldrene ikke forstår, dukker underredaktøren opp. Det fungerer som en direkte assistent for utgiveren, redigering og redigering av artikler, og maksimerer potensialet deres.

5 - Social Network Manager eller Community Manager

Når det gjelder sysselsetting innen digital markedsføring, er denne profesjonelle ansvarlig for å administrere selskapets markedsføringsstrategi på sosiale nettverk, for eksempel Facebook, Instagram eller Twitter. Målet er å skape et aktivt samfunn på disse nettstedene for å øke merkevarekjennskapen.

Dette er noen av yrkene som foreldre ikke forstår, men som har mange utganger til det nåværende arbeidsmarkedet. Derfor bør foreldre informeres om dem, slik at de bedre kan forstå og gi barna råd om deres yrkesvalg. Faktisk er yrkene i stadig utvikling, og etter hvert som den teknologiske verden utvikler seg, er det mye å oppdage.

For å lese også:

  • Hvilke bransjer uten akademikere er godt betalt?
  • De digitale yrkene mest populære i 2020
  • Er du nysgjerrig? Disse handler er noe for deg!

Kategori: