Auto-gründer og RSI : hva er koblingen mellom selvstendig næringsdrivende som bestemmer seg for å starte et autoselskap og det sosiale regimet til selvstendig næringsdrivende? Forretningsskapere må raskt kjenne alle trinnene de skal ta med denne organisasjonen som tillater refusjon av omsorg, for eksempel sosial trygghet til en ansatt.

Bilentreprenør og RSI, hvem skal erklære seg selv og hvordan?

Alle selvstendig næringsdrivende som bestemmer seg for å danne et selvstendig næringsdrivende selskap må erklære seg for RSI, også de som er avhengige av URSSAF (liberale yrker) fordi det alltid er RSI som tar seg av helseforsikringen.
Bilentreprenøren vil erklære seg for RSI ved å avgi sin første aktivitetserklæring etter registreringen. Denne uttalelsen gjøres online, den enkleste og bruker nettverksnettstedet. Han kan deretter velge å gjøre en omsetningserklæring per måned eller en per kvartal.

Selvstendig næringsdrivendes rettigheter

Selvstendig næringsdrivende betaler bidrag til trygden til RSI, som gjør at selvstendig næringsdrivende hvis hovedaktivitet utøves under det selvstendig næringsdrivende systemet, kan dra fordel av refusjon av helseutgifter, skadeserstatning i tilfelle sykemelding eller fødselspermisjon eller foreldrepermisjon. Mengden av betalte bidrag gjør det også mulig å beregne retten til å trekke seg fra en bilentreprenør.
Faktum med å betale trygdeavgift gjør det også mulig for gründere å dra nytte av å ta ansvar for en del av den yrkesopplæringen de mottar, og til fordel, med forbehold om ressurser, fra familietilskudd utbetalt av CAF.

Auto virksomhet og lønnsarbeid, hva er interaksjonen med RSI?

Det er mulig å kombinere en aktivitet som utøves i rammen av et selvstendig næringsdrivende foretak og en funksjonær aktivitet fra det øyeblikket arbeidsgiveren ikke motsetter seg den. I dette tilfellet vil personen ha begge statuser, og hun må betale de sosiale bidragene til RSI. Aktiviteten som genererer mest inntekt vil da bestemme hoveddiett som den er avhengig av.
For eksempel mottar en ansatt 12 000 € årslønn og hans bilvirksomhet gir en omsetning på 6 000 €.
I dette tilfellet vil han fortsette å skaffe seg rettigheter til RSI (inkludert rettigheter for hans pensjonisttilværelse), men hvis han blir syk, er det trygden til arbeidstakerordningen som vil bære kostnadene. Hvis det genererte en omsetning på mer enn 12 000 €, vil det avhenge av RSI.

Abonner på nyhetsbrevet

For å lese også:

  • Hvordan finne en gjensidig når man er selvgründer?
  • Auto-gründer og RSA, kan vi samle bistand og inntekt?
  • Auto-gründer: hvordan forberede du deg på pensjon?

Kategori: