Ryggsmerter er en av de største klagene til voksne. Selv om det er ubehagelig og ubehagelig å ha ryggsmerter, er dette symptomet i de fleste tilfeller ikke forbundet med et alvorlig problem.

Hvorfor har vi ryggsmerter?

Selv om det kan påvirke hvem som helst i alle aldre, er ryggsmerter betydelig mer vanlig hos voksne mellom 35 og 55 år. Leger og spesialister sier at det er assosiert med måten bein, muskler og leddbånd kobles sammen.

Det er av denne grunn at å ha smerter på en spesifikk del av kroppen vår kan bety forskjellige ting: å ha smerter i den øvre delen av ryggen kan være relatert til problemer på aorta nivå, forstyrrelser i bryst eller betennelse i ryggraden, mens smerter i nedre del kan indikere problemer med mellomvirvelskivene, betennelse i nervene eller til og med forstyrrelser i organene i magen og bekkenet.

6 vaner som kan forårsake ryggsmerter

Dårlig holdning

Å sitte eller stå, ofte være dårlig plassert, kan skade de mellomvirvelskivene og gi deg mye ubehag.

Mangelfull madrass

Den perfekte madrassen må være hard nok til å opprettholde ryggen, men fleksibel nok til å passe til kroppsstørrelsen. For at dette skal være den ideelle madrassen, vil det avhenge av søvnmønstrene dine, og om du får ryggsmerter eller ikke.

Sover på ryggen (eller på magen)

Hvis du allerede har ryggsmerter, kan sove på denne måten gjøre det verre. Det beste er å prøve å sove på din side med en pute mellom knærne for å lindre trykket fra disse og korsryggen.

Sitt lenge

Å holde seg i samme stilling ender med å irritere muskler, nakke og ryggrad. Hvis du adoptere en dårlig holdning, vil det være verre. Å ha en stol med god ryggstøtte er essensielt, i tillegg til å gjøre lite tøyninger i løpet av dagen.

Stillesittende liv

Å ha et stillesittende liv kan føre til at du får ryggproblemer. Ryggraden trenger sterke muskler for å ha støtte. Øvelsene som musklene jobber, selv i små daglige aktiviteter som å laste poser eller klatre i trapper, hjelper allerede mye. Øvelser med lav påvirkning som fotturer eller svømming hjelper til med å beskytte mellomvirvelskivene og følgelig ryggvirvlene i ryggraden.

Legg vekt i ryggsekken eller i skolesekken

Ekstremt tunge skolesekker er hovedårsakene til ryggsmerter hos skolebarn. Ideelt sett veier skolesekkene bare 20% av vekten til barnet, og de bæres av de to håndtakene. Denne siste detalj gjelder også for voksne.

Behandlinger for ryggsmerter

Ryggsmerter kan deles inn i to grupper: kroniske smerter og punktuell smerte. Kronisk smerte er en som vokser gradvis over noen måneder og ender med å være konstant. De punktlige smertene skjer plutselig og varer ikke mer enn tre måneder.

I de mest ekstreme tilfeller er den eneste mulige behandlingen kirurgi. Noen av de vanligste behandlingene er imidlertid:

  • Spesifikk medisinering
  • fysioterapi
  • Kortisoninjeksjoner
  • Kognitiv atferdsterapi
  • yoga
  • akupunktur
  • kiropraktikk
  • Osteopati
  • Shiatsu

Kategori: