Byggeplassen er ikke bare en vals av gründere, overraskelser, forsinkelser og steinsprut. Det er også administrative begrensninger! Enhver type arbeid utover en viss betydning, må deklareres til myndighetene og være gjenstand for en byggetillatelse. Rådhuset undersøker filen om noen uker eller måneder og autoriserer (eller ikke) arbeidet. I tilfelle planendring må myndighetene informeres og søknad om byggetillatelse må søkes .

Hva er endring av byggetillatelse?

Den endrede byggetillatelsen kan sammenlignes med en rytter for en kontrakt. Dette er ikke en annen lisens, men en utvidelse av den første lisensen som er utstedt. Det kan bare etterspørres for mindre endringer.

Hva er arbeidene og utbyggingene underlagt en byggetillatelsessøknad?

Før du snakker om byggetillatelse, må du ha fått byggetillatelse. Et første trinn som bare er nødvendig i følgende tilfeller:

  • Nybygg som ikke er relatert til et allerede oppført bygg
  • Utvidelse av eksisterende bolig til et gulvareal på over 20 m²
  • Utvidelse på 20 m² eller mer hvis det totale bygningsarealet økes til 150 m² som følge av disse modifikasjonene
  • Bygging av et utendørsbasseng på 100 m² eller mer, bygging av et innendørsbasseng med en dekning på 1m80 eller mer
  • Hageskur (avhengig av boligområdet, varierer reglene)
  • Sette opp en vindmølle 12m høy eller mer

Hvilke typer arbeid innebærer det?

Den endrede byggetillatelsen kan bare dreie seg om visse typer arbeid, endringene i forhold til den opprinnelige byggetillatelsen må virkelig være lette. Spesielt godtar vi følgende rettelser:

  • Utvendige modifikasjoner, for eksempel en endring i belegget (gips, stein etc.)
  • En økning eller reduksjon i konstruksjonen, det vil si fotavtrykket
  • En endring av destinasjon for de aktuelle lokalene (et kontor som blir et konsulentkontor som er åpent for publikum for eksempel)

Så snart endringene er viktigere, må de bli gjenstand for en ny byggetillatelse på rådhuset.

Hva er prosedyrene for arkivering av en fil?

De eneste kravene å respektere er:

  • En gjeldende og gyldig byggetillatelse
  • Fullføringserklæring ennå ikke arkivert

Du må laste ned og fullføre Cerfa nr. 13411 * 06, fremlegge underlagsdokumenter og arkivere filen din i rådhuset for hånd eller sende den med et registrert brev med kvittering for mottak.

Rådhuset vil deretter gi deg et dokument som inneholder datoen for hvordan det endrede arbeidet kan starte hvis det ikke er reist innvendinger innen dette tidsrommet (vanligvis 2 måneder).

Under undersøkelsen av filen viser urbanismetjenesten egenskapene til den endrede tillatelsen i rådhuset.

Søknaden om endring av byggetillatelse returnerer ikke den opprinnelige tillatelsessøknaden: den stiller ikke spørsmål ved hva som allerede er godkjent av byrådet.

Tre svar er mulig:

  • Aksept av forespørselen. I dette tilfellet vil interesserte motta et registrert brev med kvittering for mottakelse.
  • Stillhet, som i dette tilfellet er verdt aksept. Selv om mangelen på svar normalt ikke betyr motstand mot prosjektet, er det tryggere å søke om sertifikat.
  • Avslag: Du har to måneder på å endre filen din og til å arkivere den på nytt. Det vil være nødvendig i dette tilfellet å kunne forklare hvorfor denne avgjørelsen er urettferdig og hvorfor du tror du har rett til å få byggetillatelse til å endre. I tilfelle andre avslag, kan du ta beslag i forvaltningsdomstolen.

Hva om endringene er større enn de som er tillatt med endringstillatelsen?

Normalt sett, hvis endringene er betydelige og søknaden om endringstillatelse har blitt avslått på grunn av arbeidets størrelse eller forskjellen med den opprinnelige byggetillatelsen, vil en ny byggetillatelsessøknad være nødvendig.

Hva er risikoen hvis du ikke overholder reglene som er satt for byggetillatelse?

Når man bygger uten byggetillatelse mens man vurderer prosjektet sistnevnte var nødvendig for å være i orden, blir man utsatt for forskjellige sanksjoner. Det er faktisk et brudd på byplanleggingskoden. Vær oppmerksom på at hvis du ikke får byggetillatelse til å endre fordi arbeidet er for viktig, er det samme type lovbrudd (fordi en byggetillatelse da ville vært nødvendig å være i regler).

En agent av staten eller en politibetjent kan deretter komme og se hvilket arbeid som er gjort og avgjøre om det er lovovertredelse. Det er da tribunal de grande instans som avgjør tvisten. Arbeidet kan stoppes, bygging kan bli ødelagt eller det kan være nødvendig med oppgradering av arbeidet. Etter 10 år etter endt arbeid er det resept.

For å lese også:

  • Hvordan få byggetillatelse?
  • Hva er forarbeidserklæringen?
  • Fullførelseserklæring: Prosedyre og plikter
  • Renovasjonsarbeid: økonomisk hjelp tilgjengelig!
  • Hvordan finne et billig lånearbeid?

Kategori: