Tiden er inne for at du kan endre kurs på et profesjonelt nivå. Men før du forlater arbeidet i rett form, er det nødvendig å gjøre ting riktig. I den følgende artikkelen vil du lære om de fem trinnene for å ta farvel med sjefen din og kollegene under gode forhold.

Forberedelsesfasen

En avgang, forbereder den. Før du forlater jobben, må du selvfølgelig informere veilederen din om kunstens regler, det vil si ved å sende ham et brev med rekommandert post mens du respekterer varselet satt i arbeidsavtalen. Dessuten er det ubrukelig å kunngjøre din vilje til å gå til kollegaene. Pass på lydene i korridoren, som kan ha virkelig dårlige effekter!

Forhandlingsfasen

Når din beslutning om å forlate jobben din er kjent for linjelederne dine, vil det være aktuelt at du blir enige om hvordan du bryter kontrakten Det er mulig at en personalsjef og / eller fagforening (e) kan være til stede under diskusjonen. Det ideelle er å forhandle frem en konvensjonell pause, som lar deg motta erstatning eller til og med dagpenger.

Kommunikasjonsfasen

Før han forlater jobben, må den ansatte også kommunisere om sin avgang til kollegene og eksterne kontakter (tjenesteleverandører, kunder osv.). Tenk på å snakke godt om din gamle virksomhet. Dette er veldig viktig for resten av karrieren. Det må sies at din troverdighet står på spill. Husk selvfølgelig å takke personene du jobbet med.

Tildelingsfasen

Før utskiftningen eller det nye innlegget, er det nødvendig at du lukker alle filene dine. Selv om det er vanskelig å være fokusert når du vet at du skal forlate jobben, er det viktig å være 100% profesjonell . Du har vært skyldløs fra begynnelsen, så mye gjenstår til slutten. Det ville være synd å ødelegge alt!

Avgangsfasen

Det er det, det er D-dag, dagen for startpotten! Du kan enten ordne det selv eller la en kollega eller veileder gjøre det for deg. Selv om du ikke alltid vil, kan startpotten markere slutten på en syklus og si farvel i et sosialt, høflig og samtidig som det gir et godt inntrykk for alle.

For å lese også:

  • Avskjed og arbeidsløshet: hvilken kompensasjon?
  • Hva skal jeg gjøre i tilfelle avslag på konvensjonell pause?
  • Hvilke selskaper ansetter i 2020?

Kategori: