Når det foreslås å sende en formell varsel til en skyldner, innebærer dette at skyldneren ikke respekterte sin forpliktelse til å betale et beløp som skyldes kreditor. For å være sikker på å få tilbake det forfalte beløpet, må du være forsiktig med å skrive dette brevet. Noen tips for å lykkes i denne prosessen.

Varsel om å betale: definisjon

Den formelle varselet om betaling er i form av et brev som kreditor sender til sin skyldner for å minne ham om sin forpliktelse til å betale sin gjeld. Han griper inn etter utløpet av betalingsperioder avtalt mellom partene og vennlige påminnelser knyttet til denne.

Dette brevet er ennå ikke i prosessfasen, men har alvorlige konsekvenser for fremtiden.

Gyldighetsbetingelser

For å være gyldig og ha rettslig virkning overfor skyldneren, må brevet inneholde visse opplysninger og sendes skyldneren for å sikre mottakelsen.

Kondisjonstilstand

Den formelle varselet må sendes med rekommandert brev med kvittering for mottakelse, for senere å rettferdiggjøre en viss dato for sending og mottak av post.

Bakgrunnsforhold

Oppsigelsesbrevet må:

  • Skal dateres
  • Spesifiser adressatens detaljer (skyldneren)
  • Husk oppgjørstvisten (eksempel: uforsikret tilbakebetalingstid osv.)
  • Be om oppgjør av denne gjelden
  • Nevn en frist for å betale
  • Spesifiser at posten fungerer som en "formell varsel"
  • Ta med detaljene til avsenderen (kreditor)
  • Bli signert av avsender (kreditor)

Hvilke konsekvenser?

Siden den oppfyller vilkårene beskrevet ovenfor, har den formelle kunngjøringen det særlige å forårsake start av misligholdsrenter i tilfelle gjentatt manglende betaling.

Hva om du mottar et formelt varsel?

Vi har sett kreditorens stilling, men hva skjer hvis du er skyldneren? Hvordan reagere etter mottak av et formelt varsel?

Selv om mottak av denne typen e-post kan skape panikk, kan du prøve å holde deg pragmatisk. Dette er ganske enkelt en forespørsel som må besvares så raskt som mulig, men du risikerer ikke hvis du betaler gjeldene dine i tide og timer. Dette er vanligvis trinnet som går foran en eventuell rettslig handling, ved å sende dette brevet til skyldneren tillater kreditor å bevise at han har prøvd alt for å inndrive forfall. Først av alt må det avgjøres om denne formelle kunngjøringen er gyldig eller om den må utfordres.

Den formelle varselet er gyldig

I dette første tilfellet vet du hva du skylder kreditoren din, og du dømmer hans berettigede krav. Den formelle innkallingen åpner potensielt en diskusjonsfase med kreditor, du er ikke i retten, og alle har enhver interesse i saken avgjøres i minnelighet. Hvis det er et tilsyn fra din side, må du gjøre gjeld. Hvis du ikke kan betale med en gang, er kommunikasjon stikkordet. Finn et arrangement med kreditor som tilbakebetaling i avdrag eller en endring i det opprinnelige vederlaget.

Den formelle innkallingen er tvilsom

I dette andre tilfellet anser du at beløpene du har bedt om, ikke er berettigede. Sjekk allerede om skjemaet blir respektert: du må ha en faktura eller annet bevis for å vurdere det skyldige beløpet. Fristen for betaling må være passert og angitt i oppsigelsesbrevet. Hvis det kreves renter, må kapital og renter skilles. Endelig må tredje og fjerde ledd i artikkel 32 i loven av 9. juli 1991 komme frem i brevet. Hvis formalitetene er overholdt, men du ikke tror at du skylder denne summen, må du svare søkeren ved hjelp av et registrert brev med kvittering for å uttrykke din uenighet.

Modellen varsel

Kontaktinformasjon til avsender
(Navn / etternavn og adresse)

Kontaktinformasjon til skyldneren
(Navn / etternavn og adresse)

dato

Emne: Merknad
(Spesifiser eventuelt gjeldshenvisningene)

I henhold til vilkårene i vår kontrakt / avtale (spesifiser rammeverket gjelden faller i), var det planlagt at summen av (spesifiser beløpet) euro, tilsvarende (spesifiser om nødvendig arten av summen som skal betales) betales på (spesifiser forfallsdato).
Til tross for mine påminnelser, har denne summen ikke blitt utbetalt til dags dato.

Dette brevet utgjør en formell varsel for å regularisere situasjonen og betale beløpet under (spesifiser ønsket betalingsperiode).

I mangel av betaling innen denne perioden, vil inndrivelsen av summen skje med rettslige midler.

Kreditorens underskrift

For å lese også:

  • Kurs for å betale: hvordan få betaling av gjeld?
  • Æresbevis: en brevmal som tilfredsstiller dine behov
  • Modell forespørsel om refusjon av bankkostnader
  • Hvordan bortvise en leietaker som ikke betaler husleien?
  • Oppdaget uautorisert: ta hensyn til hullene!

Kategori: