Du kan nøle med å tegne skiforsikring ("snøforsikring", "vintersportforsikring") før du drar for å nyte fjelluften i løpet av ferien. Enten du er en nybegynner eller en konge av spor, er det alltid en risiko, … risiko. Hvilke garantier tilbyr skiforsikring, og er det nødvendig å kjøpe en?

Skiforsikring: hva er poenget?

Skiforsikring viser til en spesifikk kontrakt som tar sikte på å dekke risikoen forbundet med en skiferie. Garantiene som tilbys kan være svært forskjellige, og til og med skreddersydde de forsikredes behov.

Å vite : disse pakkene kan avvises for alle sportssporter (skigåing, langrenn, snowboard, truger, etc.).

Spesifikke utgifter dekket av skiforsikring

Ski forsikringer dekker avgifter som er veldig spesifikke.

Dette vil særlig være tilfelle:

  • Kostnader ved fjellforskningsoperasjoner (unntatt for off-piste-tilfeller)
  • Beredskapskostnader for redningspersonell på rullebanene (fra ambulanse til helikopter)
  • Kostnaden for medisinsk hjemsendelse (unntatt tilfeller utenfor pisten)
  • Kostnadene knyttet til gjennomføringen av snøansvaret.

Ski forsikring: er det nyttig?

Før du signerer en skiforsikring, er det lurt å gå gjennom forsikringskontraktene som allerede er tegnet for å sjekke garantiene deres: helseforsikring, boligforsikring eller til og med bankkortforsikringskontrakter kan noen ganger tilby garantier som kan mobiliseres i tilfelle ulykker eller hendelser i løpet av en skiferie. Det ville være synd å duplisere …

Ski og helseforsikring

Den gjensidige helseforsikringen vil gi ytterligere refusjon knyttet til utgifter til pleie og / eller sykehusinnleggelse (i henhold til vilkårene som er gitt i kontrakten) uavhengig av om de ble generert i løpet av en skiferie. I følge kontrakten som er tegnet, kan imidlertid den delen som forblir forsikringsansvaret (medbetalingen) være mer eller mindre viktig.

Det er ikke uvanlig med knuste ben, for eksempel er noen hundre euro forsikringsselskapets ansvar mellom kostnadene ved montering (krykker osv.), Fysioterapi eller rehabilitering …

Advarsel! Noen helsetilskudd støtter ikke utgifter i utlandet!

Ski- og hjemmeforsikringsforsikring

Den tyngste utgiftsposten i tilfelle ulykker i løpet av en skiferie er utvilsomt det faktum å kalle lettelse på sporene: i dette tilfellet vil det være på siden av multirisikoforsikringen hjemme det vil være nødvendig å sjekke om et deksel ikke allerede er foreslått.

Noen forsikringer refunderer reiseutgiftene mellom stedet der ulykken skjedde og omsorgssenteret, kostnadene knyttet til disse hjemsendelsesfordelene er ikke minst!

Nemlig : dekningen som tilbys av hjemforsikring er generelt mindre viktig enn om man hadde tegnet en spesifikk skiforsikring.

Bankkortforsikring

I tilfelle en ulykke gir de fleste bankkort godtgjørelse, for det meste delvis, av kostnadene for transport mellom ulykkesstedet og helsestasjonen. High-end-kortene (Visa Premier, Gold MasterCard) tilbyr ofte tilleggsforsikring som kan være nyttig å gjennomgå før avreise i bakken.

Til slutt kan bankkortforsikringskontrakter også dekke innskudd relatert til forringelse av skiutstyr, eller utgifter knyttet til kansellering av reservasjon av utstyr eller leksjoner, for eksempel.

Ansvar og ulykke forårsaket i skiløypene

Ansvarsforsikringer er ment å dekke skader fra tredjepart.

I tilfelle en ulykke som følge av et faktum eller unnlatelse fra den forsikrede eller av en gjenstand i hans omsorg, vil skadelidtes erstatning sikres ved ansvarsforsikringsavtalen iht. vilkårene og abonnementene.

Off-piste ski og forsikring: behov for spesifikk dekning

For offpiste-entusiaster, vær oppmerksom på at personlig forsikring ikke vil bære kostnadene i tilfelle ulykke. I dette tilfellet vil det være nødvendig å tegne en forsikringskontrakt tilpasset praksisen.

Advarsel : disse forsikringskontraktene kommer vanligvis innenfor grensen til et beløp som er forhåndsdefinert i kontrakten (og som kan variere fra hundrevis til noen få tusen euro).

Jeg vil tegne skiforsikring: hvordan går du frem?

Hyppige opphold, garantier som tilbys av andre forsikringskontrakter som allerede er garantert for utilstrekkelige, … For personer som ønsker å inngå en spesifikk forsikringskontrakt som skal (bedre) dekkes i tilfelle ulykker i løpet av en skiferie, prosedyren som skal følges for å finne forsikringsselskapet, forblir klassisk.

Skiforsikringsmarkedet: hva skal jeg sammenligne!

Markedet for skiforsikring er ikke så bra som hjemforsikring, dyreforsikring osv. men tilbyr likevel noe å sammenligne! Sammenlign er nødvendig for å finne det beste pris-garanti-forholdet.

Noen navn skiller seg ut i dette markedssegmentet, som Skipassur, Assurski, Carré neige, etc.

De konvensjonelle selskapene leverer også denne typen kontrakter (Axa, Europ Assistance, Macif, etc.).

For å sammenligne de forskjellige tilbudene, er ingenting bedre enn å bruke online komparatorer (lelynx.fr, assurland.fr, …). Disse verktøyene kan imidlertid ikke svare på helt spesifikke forespørsler, for dette vil det være nødvendig å kontakte forsikringsselskaper direkte.

Noen benchmarks for tariffer

Gjennomsnittlige observerte kostnader løper vanligvis rundt femten euro per uke. Jo mer risikodekningen utvides og / eller tilpasses, desto høyere vil kostnadene være. Dette beløpet kan virke ubetydelig sammenlignet med kostnadene ved en skiferie, men skiforsikring kan utgjøre en betydelig utgift hvis abonnementet er systematisk i hver sesong.

For å lese også:

  • Reiseforsikringsvisum først: hvordan fungerer det?
  • Hvordan tilbringe en billig skiferie?
  • All inclusive skiferie: Hvor skal jeg reise?
  • Langrenn: hvilken stasjon du skal velge?
  • Hva er de beste alpinanleggene?

Kategori: