Vi vil avdekke det vesentlige å vite om campingvognforsikring . Selv om et kjøretøy eller bolig må være forsikret, er denne typen bobil, til tross for en spesiell status, intet unntak.

Anbefales dekselet til en campingvogn, eller er det obligatorisk? Bør jeg velge bilforsikring eller spesiell beskyttelse? Dette er noen av spørsmålene vi vil svare med en gang!

Campingvognforsikring: hva er det?

Obligatorisk forsikring?

I Frankrike er det obligatorisk å dekke enhver tilhenger eller campingvogn enten den er i omløp eller immobilisert. Graden av visse forpliktelser varierer imidlertid avhengig av visse faktorer. Men som fastsatt i artikkel L211-1 i forsikringskoden, må det i det minste stilles et ansvarsbeskyttelse.

Det er brutto kjøretøyvekt (GVW) som vil avgjøre hvordan campingvogna skal forsikres. Det vil si, angi om det kan inkluderes i din bilforsikring eller om det vil kreve en egen campingvognforsikring.

  • Hvis GVWR er mindre enn 750 kg, kan campingvognen inkluderes i bilforsikringen. Det vil fortsatt sjekke med assurandøren om dette allerede er tatt i betraktning, ellers vil det være nødvendig å inkludere en rytter til kontrakten.
  • Hvis GVW er større enn 750 kg, må campingvognen ha sin egen forsikring.

Det vil også være nødvendig å spørre forsikringsselskapet om forsikringen av kjøretøyet beskytter den når den sleper en campingvogn.

Hvilke typer beskyttelse?

Som nevnt ovenfor, er det obligatoriske minimumsbeskyttelsen det som er sivilansvar . Den dekker og kompenserer for kroppsskade eller materielle skader forårsaket av andre mennesker.

For å fullstendig dekke skaden som campingvognen eller dens eier har påført seg, er det nødvendig å legge til ekstra beskyttelse. Det vil være nødvendig å velge i henhold til bruken og om den er stasjonær, enestående eller begge deler.

For eksempel er det:

  • Skaden og ulykkesbeskyttelsen som støtter reparasjon av campingvognen i tilfeller av hendelser,
  • Tyveribeskyttelse som dekker tyveriet av campingvogna og hva den inneholder. Det blir også tatt hensyn til forsøk på tyveri, for eksempel ved et innbrudd hvis låsene forverres for eksempel,
  • Brann- og eksplosjonsbeskyttelse, som vi kan forestille oss dekker skadene forbundet med en brann eller en eksplosjon,
  • Rettsbeskyttelsen som støtter rådgivning fra forsikrede og saksomkostninger i tilfelle tvist.

Du bør også vite at hvis campingvogna er parkert og hvis den brukes som bolig, tilbyr noen forsikringsselskaper spesiell boligforsikring.

For å lese også:

  • Tredjeparts bilforsikring eller alle risikoer, hva er det beste alternativet?
  • Bilforsikring: hva er sivilrettslig ansvar?
  • Hvordan finne bilforsikring på nettet?

Kategori: