Når vi snakker om presentisme på jobb, kommer resultatene fra flere studier til tankene: "presentisme koster mer enn fravær"! Hvordan, hvorfor? Vi opplyser deg om emnet.

Hva er presentisme?

Presentisme er det et nytt profesjonelt onde? Vi har sagt over at det er dyrt for selskaper, i alle fall mye mer enn fravær.

I følge spesialister er det 3 forskjellige typer presentisme:

Hold deg sent på jobb, veldig sent

Den første saken er en arbeidstaker som blir sent på jobb. I noen selskaper reflekterer faktisk å forlate tid en mangel på motivasjon eller kan oppfattes som en konsekvens av at arbeidsmengden ikke er høy nok. Så for å se bra ut, er noen igjen, til og med dra. Det er imidlertid usannsynlig at man er effektiv forbi en viss tid på kontoret. Vi multipliserer sjansene våre for å gjøre feil.

På medarbeidersiden skader det balansen mellom privat og yrkesliv. Vær forsiktig, utbrentheten kan skje som en orkan. Så i stedet for å prøve hardt, ville det ikke være bedre å ta i bruk en strategi for å sette prioriteringer, lære å si nei og forlate kontoret når det er tid for å forlate.

Dagen etter kommer du smilende og motivert tilbake, noe som vil glede manageren din i det lange løp. Hvis dette ikke var tilfelle, ikke nøl med å åpne dialogen ved å fremkalle temaet med lederne dine … uten å utløse en krig.

Går på jobb … syk

Den andre saken er den av arbeidstakeren som går på jobb mens han er syk. I store amerikanske multinasjonale selskaper oppfordres ansatte til ikke å dele bakteriene sine ("hold bakteriene dine for deg selv"). For forkjølelse kan vi sende deg hjem eller til legen.

Det er faktisk for å unngå forurensende kolleger, men også for å komme på kontoret når vi ikke er i toppform, eller dens prestasjoner. Bedriften tjener ikke noe i dette tilfellet, men betaler den ansatte. Når det gjelder sistnevnte, utsetter han bare bedringen.

Så et tips: hvis du er syk, hvile og leges, til din egen og andres beste.

Gå på jobb, og gjør ikke noe annet

Det siste eksemplet på presentisme er den til den ansatte som er perfekt til stede på kontoret, men ikke er produktiv. E-post, sosiale nettverk: vi gjør alt bortsett fra dets arbeid.

Selvfølgelig koster det bedriften penger for den ansatte, han tjener heller ingen penger, og kan til og med ende opp med å miste motivasjonen, eller føle at jobben hans er meningsløs.

Å gi mening til det du gjør er imidlertid viktig for å være lykkelig og komme videre i karrieren.

Hvordan kjempe mot presentisme?

For å kjempe mot presentisme, ta grep: sett deg mål som å forlate i tide uten å føle skyld.

Hvis du er syk, ikke komme på jobb og hvile for en bedre start.

Hvis du er fordrevet og har en tendens til å redusere produktiviteten, kan du stille deg de riktige spørsmålene.

Fant du det gode arbeidet? Er du fortsatt motivert? I så fall, lag en plan for å unngå presentisme. Kontakt en spesialist om nødvendig.

Kategori: