Fordelen med en ferie i den italienske hovedstaden er at det er mulig å se historiske underverk og hvile ved sjøen under samme opphold. Ulike strender i Roma er også lett tilgjengelig fra sentrum, kos deg!

Strender i Roma: de beste stedene å dra

Ostia

En av de enkleste strendene i Roma fra sentrum er Ostia . For å komme dit, ta bare et tog Ostia-Lido til Lido-Piramide stasjon og gå ombord i mindre enn en time.

Reserverte områder på stedet for private strender med utleie av solsenger og deler av offentlige strender. Stranden er foret av mange restauranter, klubber og andre strandbarer hvor underholdningen er om sommeren.

En dag i Ostia lar deg også slappe av ved stranden, men også besøke de gamle ruinene av Ostia Antica, en tidligere byhandelsby.

Anzio

En av de vakreste strendene i Roma for å komme bort fra varmen fra det historiske sentrum er Anzio . Denne stranden er tilgjengelig på 1 time med tog fra Termini stasjon, og er en av få i provinsen Roma som har det blå flagget, som er en garanti for kvalitet for badebyene.

Det har vakre omgivelser med gylden sand, klart vann og høye klipper som omgir den. Deler er reservert av private strandklubber, og en annen del er helt offentlig.

Julenissen Severa

Santa Severa er en strand i Roma som også er verdt et besøk, både for enkel tilgang og for sin fredelige atmosfære. For å komme til Santa Severa tar det deg 1 time med tog fra Termini stasjon.

Denne vakre stranden er veldig ren og er enda mer behagelig fordi den er dominert av slottet Santa Severa som stammer fra det 11. århundre og det er mulig å besøke.

Fordelen med Santa Severa er at en stor del av stranden er offentlig og derfor gratis.

Maccarese

Cirka 30 minutter med tog fra Termini, deretter med buss til stranden, er Maccarese det ideelle reisemålet for alle de som vil sole seg og forlenge kvelden i en festlig atmosfære. Macaresse er virkelig møteplassen for romerne i sommerperioden.

La deg friste av en aperitivo i vannkanten ved å gå til restauranten La Baia eller danse i en av de mange klubbene som ligger ved strandpromenaden.

Julenissen Marinella

Stranden i Santa Marinella, som ligger i nærheten av Santa Severa-stranden og omtrent 50 km fra Roma, vil glede surfere. Denne vakre hvite sandstranden er kjent for sine bølger som kan nå mer enn 2 meter. Det er mulig å ta surfetimer på Banzai Surf School.

Fra Termini, tell 1 time også for å komme til stranden. Hvis du kjører, ta motorveien A12 Roma-Civitavecchia og avslutt ved Santa Marinella-Santa Severa.

Gaeta

Litt lenger i retning Napoli ligger byen Gaeta (Gaeta på fransk), kjent for sitt historiske sted og for sine strender og landskap. I Gaeta har du valget mellom Spiaggia di Serapo, Spiaggi 300 Gradini, La Scissure, Parpadò, Playa Caliente eller Lilum Beach. Strendene i denne regionen er rene, vannet er varmt og ideelt for en hyggelig dag med familien.

For å komme dit fra Roma, må du ta toget fra Terminiri stasjon mot Napoli til Formia-Gaeta stasjon. Telle 2 timers reise.

råd

Hvis du vil nyte strendene i Roma under oppholdet, anbefales det å bruke offentlig transport for å komme dit og spesielt toget. Dette vil spare deg for trafikkork så snart været er fint og spesielt i sommerhalvåret.

For å nyte de vakre rolige strendene utenfor Roma som Sabaudia Gaeta eller Sperlonga, er det lurt å leie en bil for å besøke omgivelsene, men du kan komme dit med tog.

Til slutt, for ikke å finne deg selv i en svart strandverden, foretrekker du å gå på sen ettermiddag fra kl. 16

Kategori: