Alt arbeid knyttet til en konstruksjon er ikke underlagt byggetillatelse . Imidlertid er arbeid som sannsynligvis vil ha innvirkning på byplanlegging, underlagt denne søknaden om administrativ autorisasjon.

Byggeprosjekter underlagt byggetillatelse

Noen prosjekter er underlagt byggingstillatelse. Dette vil være tilfelle:

Nye konstruksjoner

Dette er de uavhengige konstruksjonene av et allerede eksisterende bygg. Unntak er uttømmende oppført (eksempel: hageskur eller magert med et område på mindre enn 5m2, bassenger på mindre enn 10m2, etc.)

Utføre arbeid med en eksisterende konstruksjon

Det gjelder boligutvidelser på over 20 m², eller mellom 20 og 40 m2, og gir bygningen et samlet overflateareal på mer enn 150 m2, arbeider med å endre fasaden på en bygning eller dens bærende struktur og endre bygningens destinasjon. bygning (ny organisering av tilgang til bolig, passering av et boareal til et kommersielt område osv.), arbeid utført på en bygning registrert som et historisk monument eller som ligger i et beskyttet område under bygninger fra Frankrike.

Trinnene som må tas for å få byggetillatelse

De administrative prosedyrene som skal utføres svarer på en viss formalisme, men er ikke kompliserte. For å be om utstedelse av en byggetillatelse, må et online-skjema for cerfa fylles ut og vedlegges støttedokumenter for behandlingen av søknaden (planer, presentasjon av prosjektet, og i noen tilfeller, dokumenter som attesterer bruken av en arkitekt). Denne filen må deretter sendes i fire eksemplarer til rådhuset på byggeplassen eller det aktuelle landet.

Prosedyrene for å få byggetillatelse vil være litt forskjellige, avhengig av arten av det som skal bygges: hushagebod, svømmebasseng, utvidelse av et eksisterende bygg, installasjon av en vindturbin, endring av destinasjon til en vel osv.

Merk at for bygging av en vegg er det ikke nødvendig å søke om byggetillatelse. En foreløpig erklæring om arbeider vil likevel være nødvendig hvis veggen er 2 meter høy eller mer.

For et hus

Cerfa-skjema 13406 * 06 må returneres sammen med bilag. Hvis gulvarealet og den termiske overflaten er større enn 50 m², må det legges til en attest for å bevise at den termiske reguleringen blir overholdt.

Hvis det gjelder utvidelse av et eksisterende bygg, er byggetillatelsen avgjørende hvis den nye overflaten måler 40 m² eller mer. Dette er også tilfelle hvis utvidelsen består av etablering av en garasje, en veranda eller et annet uthus. Mellom 20 og 40 m² er byggetillatelse bare nødvendig hvis bygningens totale areal etter utvidelsesarbeid overstiger 150 m². Under 20m² er byggetillatelse ikke påkrevd.

For et basseng

Det er alltid den samme cerfa-formen som må sendes, byggetillatelsen er obligatorisk hvis utendørsbassenget er mer enn 100 m² eller hvis det er et innendørsbasseng hvis dekning overstiger 1m80 i høyden.

Hvis området er mindre eller dekningen er lavere, er en foreløpig arbeidserklæring tilstrekkelig, det er ikke nødvendig å søke om byggetillatelse.

For et hageskur

Reglene kan variere avhengig av det geografiske området (beskyttet område eller ikke), et spørsmål som vil svare på planleggingsservicen til rådhuset du er avhengig av.

Søk om byggetillatelse for å plassere en vindturbin

Hvis du bestemmer deg for å produsere din egen energi ved hjelp av en vindturbin, så vet at hvis den er 12 m eller mer, er det nødvendig å få byggetillatelse.

Advarsel! Utstedelse av byggetillatelse er underlagt varierende skatter fra en kommune til en annen. Utdanne deg selv!

Dokumenter som er tilknyttet cerfa for å gi søknad om byggetillatelse

  1. En områdeplan
  2. En masse plan for bygging som skal bygges eller modifiseres
  3. En plan for å kutte jorda og bygge
  4. En beskrivende beskrivelse av prosjektet
  5. En plan med fasader og tak
  6. Et 3D-grafisk dokument som viser prosjektet og dets nære miljø
  7. Et fotografi som lokaliserer terrenget i det nære miljøet
  8. Et fotografi som lokaliserer terrenget i det fjerne miljøet

Byggetillatelsessøknad og oppstart av arbeidet

Innlevering av søknad om byggetillatelse tilsvarer ikke autorisasjon. Etter dette innskuddet vil de kommunale tjenestene sende søkeren en registreringskvittering hvis utstedelsesdato vil markere begynnelsen på en to-måneders opposisjonsperiode for eneboliger og anneks (i andre tilfeller 3 måneder). Etter denne perioden, i mangel av motstand eller kommunal respons, kan arbeidet utføres. Byggetillatelsen er gyldig i to år.

Innen 15 dager etter innlevering av filen og i løpet av instruksjonsperioden for søknaden, vil en varsel om søknad om byggetillatelse med den samlede presentasjonen av prosjektet bli lagt ut i rådhuset.

For å lese også:

  • Endring av arbeid: tenk på modifisering av byggetillatelse!
  • Hva er forarbeidserklæringen?
  • Fullførelseserklæring: Prosedyre og plikter
  • Utviklingsskatt: fritak, beregning, simulering, …
  • Renovasjonsarbeid: økonomisk hjelp tilgjengelig!

Kategori: