Her er hva du trenger å vite om Caisse des Français de l'Etranger hvis du planlegger et opphold utenfor Frankrikes grenser!

Hva du trenger å vite om Caisse des Français de l'Étranger

Hva er det?

Dette tilsvarer sosial trygghet for utlendinger bosatt utenfor landets grenser. Det er faktisk en autonom og privat struktur, som styrer delegasjonen av denne offentlige tjenesten. I likhet med Social Security Administration i Frankrike, er Caisse des Français de l'Etranger underlagt de samme forskriftene og er underlagt tilsyn av Ministry of Employment of Solidarity and of of the Ministry of Economy, finans og industri.

Hva er poenget?

Takket være dekningen som er gitt av CFE, er franske utlendinger som jobber i utlandet forsikret for følgende risikoer: helse- / barsel- og uføretrygd; ulykkesforsikring og yrkessykdommer, og til slutt aldersforsikring ved grunnleggende pensjon.

Hvordan går det?

Så lenge du er en utvandret ansatt, blir rettighetene dine med den franske trygden avbrutt. Du bytter til et sosialt system i det landet du er vertskap i. Men det viser seg at helsedekningen i andre land enn Frankrike ikke er tilstrekkelig til å dekke utgiftene dine. Du har all interesse for å bli med på Caisse des Français de l'Etranger.

For dette er det to måter å gå frem på:

Via selskapet du jobber i utlandet, kan du automatisk melde deg inn i CFE. Det er da din arbeidsgiver som velger å dekke hele eller deler av de forutsatte risikoene, innenfor rammen av en tariffkontrakt.

V er et frivillig medlemskap fra din side : du bidrar med deg selv til Caisse des Français de l'Etranger og velger ditt dekningsnivå selv.

CFE men ikke bare!

Å være tilknyttet Caisse des Français de l'Etranger hindrer ikke deg i å tegne en komplementær internasjonal helseforsikring, tvert imot! Dette spesielt hvis du har medisinske behov i områder som anses som dyre, for eksempel briller, tannlegeutgifter …

For å lese også:

  • Internasjonal helseforsikring: Hvordan ta et riktig valg?
  • Hvordan finne helseforsikring for utvandrere?
  • Hva er det europeiske helseforsikringskortet?

Kategori: