I Frankrike har hver ansatt rett til å ta betalt permisjon på bekostning av arbeidsgiveren. Men hvis det viser seg at arbeidstakeren akkumulerer to og en halv arbeidsdag per måned med aktivitet, er den endelige avgjørelsen fremdeles arbeidsgiveren. I dette tilfellet, når og hvordan søker man permisjon ? Og fremfor alt, hvordan kan du sørge for å reise på ferie med ro?

Forespørsel om permisjon: det du trenger å vite

Når kan du søke permisjon?

I Frankrike kan en ansatt når som helst sende inn en forespørsel om permisjon til arbeidsgiveren sin. Imidlertid må visse forhold respekteres hvis han ønsker å reise på ferie med en lett ånd.
Dermed må arbeidstakeren ha en minimum arbeidstid på en påfølgende måned i den såkalte "referanse" -perioden (fra 1. juni året før til 31. mai inneværende år).
Det skal bemerkes at antall dagers permisjon som er gitt til den ansatte alltid vil være proporsjonalt med den akkumulerte arbeidstiden. Den ansatte skaffer seg to og en halv dag arbeidspauser per aktivitetsmåned. I Frankrike har en ansatt som har jobbet heltid i hele sin kvalifiseringsperiode rett til fem ukers lønnet permisjon .

Hvordan skal du søke permisjon?

Forespørsel om permisjon må sendes per post til selskapets personalavdeling eller tilsvarende. Det skal bemerkes at årlig betalt høytid må tas minst to ganger.
Dessuten brukes mellom to og fire påfølgende uker på hovedferien. Selvfølgelig kan arbeidsgiveren fastsette perioden for betalt ferie for sine ansatte på konvensjonelle måter. Men kan han avslå permisjonforespørsel foreslått av arbeidstakeren?

Enhver forespørsel kan ikke avslås uten gyldig grunn

Hvis arbeidsgiveren har rett til å nekte datoene som er foreslått av arbeidstakeren, må dette avslaget imperativt være motivert av logistiske krav eller tjenestekrav. Det må også ta hensyn til familiens forhold til den ansatte. Dermed har en arbeidsgiver som nekter forespørsel om permisjon fra en ansatt som har barn i skolealder, all interesse i å presentere solide grunner.
I tillegg skal det bemerkes at den ansatte må kunne ta sommerferien sin uten problemer (sistnevnte er spredt over en periode fra 1. mai til 31. oktober). Ved avslag blir arbeidsgiveren utsatt for rettsstraff, sommerferie som representerer hovedferien og kan ikke trekkes tilbake fra arbeidstakeren.
For å lese også:

  • Hva er skjebnen til betalte helligdager ikke tatt?
  • Det særegne ved ubetalt permisjon
  • Betalt permisjon: En oppdatering om anskaffelse og implementering

Kategori: