Oftest som et resultat av et stort uforutsett som arbeidsledighet eller skilsmisse, blir økonomiske ressurser utilstrekkelige for å dekke løpende utgifter. I dette tilfellet kan opprettelsen av en fil med for mye gjeld med Banque de France hjelpe husholdningene før situasjonen forverres, og det er dessverre for sent.

I hvilke tilfeller bør du bygge et gjeldsoppheng?

Som en påminnelse er det to typer overfor gjeld. Gjeld og eiendeler. Den første og vanligste er relatert til inntektstap (sykdom, skilsmisse, arbeidsledighet osv.), Mens den andre er resultatet av en akkumulering av ofte dårlig styrte studiepoeng. Med krisen har betalingshendelser blitt flere, og mer enn noen gang er gjeldsoverhengingsspørsmålet viktig for å løse slike problemer.

For å gjøre dette, må du innhente en fil over for gjeldsbruk fra Banque de France for at den skal studeres av en overfor gjeldssakskommisjon. Dette er et offentlig organ som vil gå gjennom filen, bestemme om du virkelig er gjeld, og om nødvendig lete etter løsninger som kan hjelpe enkeltpersoner som står overfor dette problemet.

Nemlig : håndverkere, handelsmenn, bønder og fagpersoner kan ikke sende inn denne typen filer fordi disse ordningene er underlagt reglene i den kommersielle koden.

Hvordan kan jeg sende en forespørsel til overfor gjeld?

I tilfelle du faktisk er i en situasjon med for stor gjeld, vil kommisjonen kontakte kreditorene dine for å finne en løsning med dem. Vær imidlertid klar over at analysen av en fil kan ta flere måneder, og at gjeldskommisjonen ikke kan opptre uten din hjelp.

Dermed må du respektere flere avgjørende punkter for at prosessen skal bli jevn. For eksempel, mens du venter på at beslutningen om tillatelse til realitetsbehandling skal tas fra styret, må du gjøre alt som er i din makt for å nedbetale gjeldene dine og ikke forverre din økonomiske situasjon.

For gjelds skyld vil kommisjonen med for stor gjeld gjelde for å finne løsninger med kreditorene dine. Dette kan for eksempel være minnelige avtaler med dem for å definere en ny nedbetalingsplan. Hvis det er umulig å oppnå en avtale mellom de to partene, kan kommisjonen innføre behandlingstiltak for overfor gjeld som må valideres av en dommer (for eksempel delvis gjeldsavsigelse).

Uansett, før du kommer til opprettelse og innlevering av en overfor gjeldssynsfil, må du vite at det er andre muligheter oppstrøms som bør analyseres. For eksempel kan kjøp av kreditt være et alternativ. Denne kredittkategorien reduserer månedlige utbetalinger.

Oppmerksomhet: Du vil ikke kunne inngå nye kreditter etter innlevering av gjeldsoverhengsfilen. Opprettelsen av denne typen filer må faktisk sees på som en siste utvei.

Overfor gjeldssynsfil: Cerfa-skjema og dokumenter som skal leveres

Skjemaet cerfa 13594 * 01 er skjemaet du skal fylle ut for å gjelde gjeldene dine. Du må sende den til gjeldskommisjonen til hjemmeavdelingen din, og sørge for å fremskaffe alle de nødvendige bevisene, inkludert et brev om for stor gjeld.

Last ned Cerfa Form 13594 * 01
Listen over dokumenter du vil gi

Gjeldsfilen er tillatt eller avvisning, hvilke konsekvenser?

Hvis kommisjonen erklærer gjeldsrapporten akseptabel, bør det være kjent at du vil bli forbudt bank, registrert i FICP (File Credits Incidents File). Eventuell rettslig prosess initiert av kreditorene vil bli suspendert. Kommisjonen vil da fra sak til sak se om det går inn for en nedbetalingsplan eller avlysning av gjeld.

Hvis forespørselen om en gjeld med gjeld overfor gjeld anses å avvises, er det generelt slik at situasjonen ikke er så desperat, eller at det er snakk om profesjonell gjeld. I dette tilfellet vil det være nødvendig å vurdere en annen løsning. Du vil ikke sitte fast i Banque de France, med unntak av ubetalte lån, misbruk av bankkortet eller utstedelse av dårlige sjekker.

Hva skal jeg gjøre i tilfelle nektet å bygge en fil overfor gjeld?

Hvis forespørselen om en overfor gjeldssynsfil anses for å avvises, må du først forstå årsaken til avslaget, som alltid er motivert av kommisjonen med overfor gjeld.

Hvis det er en liten ansamling av gjeld, er det mulig at saken din ikke er alvorlig nok til å rettferdiggjøre en for stor gjeld som husker at den ikke er uten konsekvens. Så det er en sjanse til å håndtere problemet ditt uten å gå gjennom kommisjonen. Du må spille åpenhet med kreditorene dine, kontakte dem og bestemme for hver av dem en tilbakebetalingsplan. De vil vanligvis være samarbeidsvillige, vel vitende om at hvis de nekter en gjeldsjustering, vil du ikke kunne betale tilbake dem i det hele tatt.

Du kan få hjelp av en sosionom om nødvendig, det vil tillate deg å kjenne rettighetene dine og finne argumentene du skal forhandle om.

For selvstendig næringsdrivende som har vanskeligheter med å betale tilbake gjeldene sine, er det normalt å ha møtt et avslag.

Hvis du vurderer at avslaget ikke er berettiget, er det alltid mulig å anke innen 15 dager etter avgjørelsen ved å sende et registrert brev med kvittering for mottakelse til adressen som er spesifisert i avvisningsbrevet.

For å lese også:

  • Dossier om for stor gjeld og daglige konsekvenser
  • Online gjeldssikkerhetsfil: hvordan gå frem?
  • Hvordan og hvorfor gjør en gjeld overfor gjeld?

Kategori: