Dette kan skje med enhver eier. En vannlekkasje, … og regningen kan være salt. Så for å dekke deg selv med alt dette, selv om du har en god ferie, er det bare å abonnere

ikke-beboer huseiere forsikring

Hvem bør velge en ikke-okkuperende huseierforsikring, og hvorfor?

Først av alt, bør du vite at denne forsikringen er valgfri (som konvensjonelle huseieres boligforsikring), men anbefales sterkt: i tilfelle brann, vannskade eller andre alvorlige hendelser, vil du ikke bli kompensert hvis du tegnet ikke denne forsikringen … Denne spesifikke forsikringen ble utviklet av forsikringsselskapene for to veldig spesifikke tilfeller.

  • Klassisk innboforsikring dekker ikke alltid skaden som har oppstått i et hjem som ikke har vært okkupert på flere måneder, så spesifikk forsikring er nødvendig for eiere av tomme hjem. I dette første tilfellet kan vi kjøpe denne typen forsikring for et andre hjem, en midlertidig ledig eiendom, i påvente av renovering, etc.
  • Den andre spesielle saken er leie: eieren trenger ikke å ha en garanti så fullstendig som om han okkuperte boligen, det er leietaker som skal betale en spesifikk forsikring for å beskytte mot hendelsene som skulle finne sted da at han okkuperer boligen.


Boliger er ledige

I et annet tilfelle er boliger ledige, leietaker har forlatt stedet, forsikringen hans dekker ikke lenger eiendommen. I dette tilfellet er det viktig å tegne boligforsikring. Målet er at eieren skal dekkes i tilfelle skader i anleggene og utstyret. Og kostnadene for multimisikoforsikring i hjemmet er neppe uoverkommelige siden den kan tegnes for 50 euro. Med en fordel for eieren, er det fra egenandelen for premien til eiendomsinntektene.

Leietaker har ikke tegnet forsikring

Men leietaker kan heller ikke ha forsikring. Usannsynlig om utleier er fornøyd med at leietaker har levert alle nødvendige deler for leieavtalen. Og forsikring er en av dem. Hvis det av X-grunn ikke er noen forsikring, er den ikke-okkuperende huseierforsikringen mer enn nødvendig. Se for deg kostnadene ved arbeidet i tilfelle vesentlig skade på eiendommen osv.

Eierrettigheter

Du bør vite at enhver leietaker som leier en eiendom er forpliktet til å tegne en omfattende husforsikring. Og med god grunn, hvis den fraviker denne forpliktelsen, kan leietaker tegne en på sin plass og inndrive premien som er betalt for leiene. Det er også noen eiere som opptrer oppstrøms. Hvordan? Bare ved å inkludere en termineringsklausul for mislighold av forsikring i leiekontrakten.

Hvem er ansvarlig i tilfelle tap på en ubebodd eiendom?

Hvis boligen ikke er bebodd, kan det oppstå 3 tilfeller: hvis hendelsen finner sted i fellesdelene, er det forsikringen til sameiet som vil bære kostnadene. Hvis skaden skjer i en nabos leilighet, men den påvirker din, er det forsikringen hans som vil reparere skaden. Til slutt, hvis utgangspunktet for hendelsen er boligen din, er det forsikringsselskapet din som vil kontakte.

Hvordan kjøpe en ikke-okkuperende huseierforsikring?

Online-komparatorene gir innsikt i prisen på forsikring, men for en slik spesifikk forespørsel er det beste å avtale direkte med et forsikringsselskap fordi prisen ikke bare vil avhenge av boligens størrelse, men også årsaken til hvilken eiendom som er ledig.
Et enkelt lite triks gjør det mulig å betale mindre for den ikke-beboer huseiers forsikring: det bør være kjent at pengene som årlig betales til forsikringsselskapet for denne kontrakten kan trekkes fra eiendomsinntekten for eiere som har valgt det virkelige skattesystemet i tilfelle å leie en tom eiendom, eller for dem som er beskattet under BIC (Industrial and Commercial Profits) -regimet.

For å lese også:
  • Hvordan spare på husleie?
  • Hvordan spare på boligforsikringen din?
  • Hvordan dra fordel av fritak for utbyggingsskatt?

Kategori: