De vanligste sykdommene om sommeren som vi skal oppregne i denne artikkelen skyldes de høye temperaturene på denne tiden av året, og det samme er soleksponeringen som er mer vanlig i dag. Oppdag de viktigste symptomene og behandlingsformene, i tillegg til noen nyttige tips for å forhindre disse patologiene.

Her er de 6 vanligste sykdommene i løpet av sommeren

1. Solforbrenning

Om sommeren er det vanlig å utsette seg for solen, og hvis du ikke har beskyttet deg, kan dette føre til brannskader preget av rødhet, varme eller til og med blemmer på huden. I disse tilfellene må du bruke passende kremer.

I mer alvorlige situasjoner som kan utvikle seg til dehydrering, solstikk, hodepine, svimmelhet og økt hjertefrekvens, bør du hydrere og oppsøke lege.

Slik unngår du det:

Soleksponering må gjøres gradvis. I tillegg må du ta hensyn til hudfargen og bruke en passende solbeskyttelse. Det er også viktig å unngå å utsette deg for solen i løpet av de timene når UV-strålene er de mest intense, det vil si mellom kl.

2. Dehydrering

Dehydrering er en av de vanligste sykdommene om sommeren og er mer vanlig hos barn og eldre. Hovedsignalene er slapphet og døsighet. I mer alvorlige tilfeller kan dette føre til hjertestans eller koma. Løsningen på dette problemet er å drikke væske eller oppsøke lege fra lege hvis situasjonen forverres.

Slik unngår du det:

I perioder med varme er hydrering enda viktigere. For dette må du innta mellom 2, 5 og 3 liter vann per dag. Sjekk urinfargen for å forstå hva dine behov er. Mørk urin kan bety at kroppen din trenger vann.

3. Otitt

Dykking i bassenget og i havet holder ørene alltid våte, noe som kan forårsake ørebetennelser. Øreverk eller feber er noen av symptomene på denne sykdommen.

Ved otitis må du oppsøke lege for å løse problemet. Otitt kan behandles med rensemidler, dråper, avsvaksemidler, høreapparater eller antibiotika.

Slik unngår du det:

Rengjør ørene ofte, men med et håndkle og ikke med en bomullspinne (for ikke å skyve voks innover), er dette en måte å forhindre ørebetennelser som alltid oppstår i et fuktig miljø og som favoriserer spredning av sopp og bakterier.

4. Konjunktivitt

Sommerklimaet, våtere og varmt, letter spredningen av konjunktivitt. Denne patologien er preget av et rødt øye, det hovne øyelokket gråt og, kanskje eller ikke, stink. Denne sykdommen kan være viral og gå fra det ene øyet til det andre, eller være bakterielt og smitte begge øynene samtidig.

For å avslutte dette problemet, kan du bruke frosne kompresser på øynene, antibiotika (i tilfelle av bakteriell konjunktivitt) og betennelsesdempende øyedråper (for mer alvorlige situasjoner).

Slik unngår du det:

For å forhindre dette problemet, bør du satse på god håndhygiene, vaske dem ofte og unngå å gni øynene.

5. Matforgiftning

Feber, malaise, diaré, kvalme, oppkast, abdominal distensjon og kolikk kan være et tegn på matforgiftning, en vanlig forekomst om sommeren, fordi temperaturene er høye og dette kan bidra til forverring av maten.

For å behandle dette problemet er det vanligvis foreskrevet symptomatiske medikamenter eller som behandler matforgiftning. I tillegg er hydrering grunnleggende, spesielt når symptomene på rus er til stede. I noen tilfeller kan medisinsk støtte være nødvendig.

Slik unngår du det:

Å forhindre inntak av mat forurenset med mikroorganismer er et spørsmål om å verifisere kilden til mat og unngå å spise måltider på visse steder der emballasje av matvarer virker tvilsomt.

6. Mykose

Det er to vanlige typer soppinfeksjoner om sommeren: pityriasis versicolor forårsaket av sopp som forårsaker hvite eller mørkere markeringer spesielt på skuldre, rygg og overkropp og dermatofytose, mer vanlig hos barn og kan forekomme manifest på hvilken som helst del av kroppen.

Et vanlig problem er den berømte utøverens fot og frostskader mellom tærne. Disse mykosene kan forårsake skalering, sprekker i huden, kløe og sterk lukt. For å behandle soppinfeksjoner er det vanlig å foreskrive kremer, salver eller soppdrepende kremer.

Slik unngår du det:

Sammentrekningen av disse soppene skyldes normalt kontakt med forurensede steder. For å forhindre soppinfeksjoner, bør du imidlertid bruke gummipapir i fellesområder (for eksempel svømmebassenger), tørke føttene (spesielt mellom tærne) og andre områder i kroppen, som kviser og armhuler, skift daglig. sokker og undertøy, unngå å dele klær og hygienetilbehør, hold neglene korte, luft sko regelmessig og bruk lette klær og helst bomull.

Kategori: