Levering av et oppsigelsesbrev fra en arbeidsgiver til den ansatte krever at vi respekterer en prosedyre som vi gir i detalj for å opplyse deg.

Oppsigelsesbrev: reglene

Før brevet: intervjuet

Det er under et tidligere intervju at arbeidsgiveren må informere den ansatte om oppsigelsen. Det er bare minst to arbeidsdager etter dette obligatoriske intervjuet at arbeidsgiveren kan gi den ansatte oppsigelsesbrevet sitt.

Hvilken modus for sending?

Uansett om det er av skyld eller av personlige årsaker, må posten uvedkommende sendes med registrert post med bekreftelse på mottakelse. Det skal bemerkes at datoen stemplet av La Poste markerer begynnelsen på innkallingsdagen.
Etter oversendelsen av brevet er beslutningen ugjenkallelig og arbeidsgiveren kan ikke komme tilbake til det, bortsett fra i visse tilfeller med eksplisitt samtykke fra den ansatte.

Hva skal brevet inneholde?

Å returnere en ansatt kan innebære forskjellige karakteriseringer: det kan være oppsigelse på grunn av feil oppførsel (enkel, alvorlig eller tung oppførsel) eller av personlige grunner. Under enhver omstendighet må årsaken til avskjedigelsen tas eksplisitt med i oppsigelsesbrevet. Det må også være samme grunn som den som ble fremskaffet under det foreløpige intervjuet.
Et annet element som må nevnes er datoen for det foreløpige intervjuet. Endelig må den gjenværende oppsigelsestiden for den ansatte også vises.


Hvilke konsekvenser hvis prosedyren ikke blir overholdt?

Det er godt å vite at dersom prosedyren ikke overholder disse reglene, eller hvis referansebrevet ikke er gyldig, kan arbeidsgiver saksøktes av arbeidstakeren for urettferdig oppsigelse.

Bokstavmaler

På Internett kan du enkelt finne flere modeller av oppsigelsesbrev slik at du kan sammenligne dem med dine. Mer spesifikt, på det lovgivende nettstedet, vil du finne modeller som gjelder i henhold til de forskjellige bransjene eller forskjellige årsaker til henvisning.

For å lese også:

  • Prud'hommes: hvordan gripe dommeren?
  • Hvordan bestride en oppsigelse?
  • Hvordan beregnes sluttvederlaget?

Kategori: