Vi bruker 1/3 av livene våre på å sove, så det er viktig å ha en god madrass for å være godt installert liggende, en madrass som fremmer god søvn, for å virkelig komme seg. Hvis du har en gammel modell eller dårlig passform, kan du ha ryggsmerter når du våkner om morgenen. Det er da på tide å skifte madrasser, og det å velge godt er ikke nødvendigvis opplagt. Her er noen verdifulle tips som hjelper deg å velge madrass og finne en god søvnkvalitet.

Hvorfor er det viktig å sove på en god madrass?

Søvn er veldig viktig for å være sunn. På en 24-timers dag anbefales det å sove 8 timer for å komme seg etter innsats. Av denne grunn er det viktig å ha det bra i sengen, og derfor ha en god madrass. Dette fremmer god søvn.

Du kan også ha ryggsmerter eller en sensitiv del av kroppen din. Som med alderen er noen deler av kroppen mer følsom. Noen typer madrasser passer bedre til egen kroppstype og kroppsfølsomhet, så det er viktig å kjenne til de forskjellige madrassene og deres spesifikasjoner før du velger.

De forskjellige typer madrasser tilgjengelig

Vårmadrasser

For disse madrassene avhenger kvaliteten delvis av antall fjærer. Jo mer de er, jo bedre blir kroppens trykk fordelt. For en seng på 140 x 190 cm, anbefales det å velge en madrass utstyrt med minst 682 lommefjærer. Det skal også bemerkes at jo flere fjærer, jo lenger madrass vil vare.

Disse madrassene passer for personer med ryggsmerter.

Latex madrasser

Det er to typer latex i denne kategorien:

  • naturlig lateks, avledet fra saften av gummitreet. Det gir stor fleksibilitet og god elastisitet. Den er også godt ventilert og har en tetthet som varierer fra 75 til 95 kg / m³.
  • den syntetiske latexen har en tetthet fra 65 til 83 kg / m³ og tilbyr flere nivåer av fasthet. Det er anti-bakteriedrepende og allergivennlig og egner seg spesielt godt for personer som lider av allergi eller som er varme om natten.

Hvis du velger denne typen madrasser, anbefales det å velge en 100% latexmodell med minst 20% naturlig latex. Deretter varierer fastheten avhengig av tettheten, ikke nøl med å prøve flere før du velger.

Skummadrasser

Det sies generelt at skummadrassene er inngangsnivå og at de bedre passer til en ekstra seng. En madrass med god tykkelse kan imidlertid svare til et permanent sengetøy og har fordelen av å gifte seg perfekt med kroppens former og å vedlikeholde ryggraden godt.

Vi skiller hovedsakelig tre former for skum:

  • polyesterskumet som tilsvarer inngangsmadrassene og derfor er egnet for en ekstra seng, ettersom de ikke er veldig behagelige på lang sikt.
  • skummet med høy spenst, som er et polyuretanskum av bedre kvalitet, og som tilsvarer folk som elsker fast støtte, se veldig fast i deres faste sovende.
  • form minne skum som tar formen på kroppen din og reagerer på varme.

Minnemadrasser

Det anbefales å lage et bestemt kapittel om disse madrassene som i dag er en stor suksess. Deres viktigste funksjon er å ta formen på kroppen din, som har effekten av å redusere trykkpunktene. Det er disse kompresjonspunktene som presser seg for å snu flere ganger under søvnen. Med en minne-skummadrass gir skum følelsen av å være vektløs.

Denne typen madrass anbefales for personer med ryggsmerter og urolig søvn. Vær forsiktig, men det anbefales ikke for de som svetter mye om natten.

Kriteriene for å velge riktig madrass

Vi har sett over at hver madrasstype har sin egenart og tilsvarer forskjellige profiler av mennesker. Dermed bør personer med ryggsmerter gå til minne-skummadrasser, når de som utvikler allergier må gå til latex.

Imidlertid er det andre kriterier å ta hensyn til for å velge godt.

Størrelsen på madrassen

Standardstørrelsen for en madrass på en person er 90 X 190 cm, og den varierer fra 140 X 190 cm til 160 X 200 cm for en dobbel madrass. Det sies generelt at du må velge en madrass hvis lengde er 20 cm større enn høyden din. Folk sover bedre når plassen til å legge seg er større.

Legg merke til at madrasser, det er mange størrelser tilgjengelig, og det er til og med mulig å lage tilpassede madrasser.

Sovende uavhengighet

Når du sover med to, kan bevegelsene til den andre raskt være en bremse på de gode egenskapene til søvnen din. Spesielt når du vet at en person beveger seg gjennomsnittlig 40 ganger om natten. Lommemadrasser er de anbefalte modellene hvis du sover par og et av parene har en urolig søvn eller hvis det er en betydelig forskjell i vekt mellom de to personene.

Noen senger har til og med to sengeplasser og to uavhengige madrasser, og dette er en løsning å vurdere å ikke miste søvnkvaliteten.

Kategori: