Regjeringen har godkjent søndag 26. mai en ny metode for å beregne strømtariffer som fører til et differensial på 40 millioner euro til fordel for forbrukerne.

Conseil d'Etat, som ble tatt i bruk i november i fjor for å analysere strømtariffer og godtgjørelsestariff for ERUF, EDFs datterselskap med ansvar for å distribuere strøm til forbrukeren, hadde estimert at en ny metode beregning måtte innføres og hadde følgelig kansellert søknaden om fakturering for perioden 2009-2013.

Inntil nå utgjorde bruken av nettverket nesten halvparten av regningen, en beregningsmetode som anses som irrelevant av statsrådet.

En ny metode for strømtariffer ble derfor sammenlagt av Energy Regulatory Commission (CRE) i slutten av mars og godkjent av regjeringen gjennom et vedtak av økonomiminister Pierre Moscovici og ministeren for økologi og energi, Delphine Batho, publisert i Tidende. Resultatet av denne nye metoden for beregning av strømtariffer: 40 millioner euro for å "omfordele" til forbrukerne for den aktuelle perioden, 2009-2013. For å gjenopprette målerne vil strømprisene falle med 2, 5% for juni og juli 2020. Snarere gode nyheter, men ikke nok til å glede seg i overkant fordi til slutt ikke representerer rabatten en euro pr. bolighus. En sum langt fra beløpene på opptil 200 euro som sirkulerte etter beslutningen fra statsrådet i november i fjor og raskt ble nektet av alle hovedpersonene.

Den nye beregningsmetoden for strømpris må også brukes for neste periode, men en tolløkning på 6% er fremdeles planlagt innen 2020.

Kategori: