Organisk mat, organisk kosmetikk, … trenden er organisk! Hvis du er opptatt av å beskytte miljøet til daglig og ønsker å integrere det i vaskevanene dine, bør du også tenke på klesvask. Organiske eller økologiske vaskemidler er "grønne" alternativer til klassikere. Vi forklarer fordelene deres!

Organisk vaskeri: fordelene med økologisk vask!

Vaskemidlene kalles "organiske", "grønne" eller "økologiske" når de inneholder farlige stoffer i begrensede mengder, men også en reduksjon av petrokjemiske produkter i deres sammensetning.

De garanterer respekt for miljøet for deres produksjon til eliminering. Du kan skille dem takket være det europeiske miljømerket som de har med seg.

De er billigere enn konvensjonelle vaskemidler

Takket være råvarer, mineral eller vegetabilsk, brukt til fremstilling, er de ofte billigere enn konvensjonelle vaskemidler.

Tips : Hvis du vil henvende deg til alternativer til vaskemidler, kan du bruke vaskemutter: naturlige og rene, de kommer tilbake mye billigere ved å la deg gjøre mellom 130 og 200 vaskerier med 1 kg nøtter!

De er mindre forurensende

Naturligvis er organiske vaskemidler mye mindre forurensende enn andre: med vegetabilske og / eller mineralråvarer inneholder noen av dem absolutt ingen spor av løsningsmidler eller annet bleking som ofte er til stede i konvensjonelle vaskemidler.

De er bedre for helsen vår

De er mye bedre for helsen vår. Det er bedre å bruke klær som er vasket med organiske produkter, laget av naturlige produkter, enn med kjemikalier, som kan ha en allergifremkallende effekt på huden!

Hvordan lager du biovaskeri hjemme?

Det er det, du går til det "grønne"! Vet at det er veldig enkelt å lage ditt eget hjemmelagde organisk klesvask, og veldig økonomisk.

En enkel og økonomisk erkjennelse

For å lage hjemmelaget økologisk klesvask trenger du:

  • 100 gram Marseille såpespon
  • 3 c. til s. natron
  • Noen dråper eterisk olje å velge (for eksempel lavendel, for å parfyme tøyet)
  • 2 liter varmt vann
  • 1 liter kaldt vann

For å begynne, bland Marseille såpespon med varmt vann, og rør deretter inn natron. Tilsett noen få dråper eterisk olje (ca. 7 dråper), og la stå i 24 timer. Preparatet vil fryse, det er ganske normalt. Tilsett deretter det kalde vannet, og bland til en homogen blanding. Overfør forberedelsene dine i en boks, og det er det! Hjemmelaget økologisk klesvask er klart til bruk.

For å lese også:

  • Hjemmelaget solkrem: hvordan gjøre?
  • Våre hjemmelagde og billige oppskrifter for å fukte huden din
  • Hjemmetips for å dekorere på en design og økonomisk måte

Kategori: