Organisk hagearbeid er på alles lepper. Det ville være bedre for miljøet og bedre for helsen. Den består av dyrking av frukt og grønnsaker, og unngår kjemiske stoffer som gjødsel og sprøytemidler. Frøene må også være naturlige. Mer restriktivt er det likevel fristende, spesielt å mate babyer og små barn som er ment å være spesielt følsomme for kjemikalier.
Her er sannheten om noen misoppfatninger vi har om organisk hagearbeid.

Organisk hagearbeid unngår absorpsjon av kjemikalier i kroppen

SANN og FALSK: så overraskende som det kan virke, nyere studier har vist at selv å unngå kjemikalier som ugrasdrepere, plantevernmidler og gjødsel, frukt og grønnsaker produsert av organisk hagearbeid fremdeles kan inneholde spor av nitrater .

Forklaret ved bruk av plantebasert gjødsel som guano, er disse sporene imidlertid trygge for kroppen.

I motsetning til hva mange tror, ​​er nitrater trygge for de fleste mennesker.
Men bruken av disse produktene er selvfølgelig å unngå som mulig.

Det garanterer flere vitaminer

FALSE: en annen idé fikk iherdig! Disse samme studiene har vist at organisk frukt og grønnsaker ikke er rikere på vitaminer eller mineraler enn de som er produsert av tradisjonelt jordbruk.

Det er bedre for miljøet

SANN: absorpsjonen av kjemikalier fra jorden, grunnvannet og elvene er ekstremt skadelig for dyrelivet.

Vær imidlertid forsiktig : bruk av overflødige naturlige produkter er heller ikke en god idé. Sulfater fra Bordeaux-blandingen er for eksempel spesielt skadelige for jord og insekter.

Den beskytter mot sykdommer

FALSE: inntak av organiske produkter beskytter ikke mot kreft. Ikke mer enn de fleste bakterielle forhold. I organisk hagearbeid kan ukorrekt bruk av visse komposter eller annen dårlig kontrollert naturlig gjødsel også forårsake helseulykker, like mye, og noen ganger mer enn når det gjelder tradisjonelt jordbruk.

Det er mindre effektivt

FALSE: Hvis du ikke vil bruke komplementære produkter til dyrking av frukt og grønnsaker er en daglig utfordring, finnes det løsninger for å øke kvaliteten og produktiviteten, for eksempel permakultur.

For å lese også:

  • Oppskriftsideer for en enkel og billig hjemmelaget brunsj!
  • En kjøkkenhage er nå!
  • Aromatiske planter: hvordan dyrke dem hjemme?

Kategori: