Et sandwichkurs kan være et reelt aktivum fordi det gjør det mulig å kombinere yrkeserfaring og teoretisk trening. Den unge, i alderen 16 til 26 år, veksler treningen sin med følgende rytme: en periode i klassen, og en periode i et selskap for å utføre det som ble sett i klassen.
For å bli dynamo må du imidlertid møte mange vanskeligheter. Den første: finn et vertsfirma.

Veksling: vanskeligheter som lærlinger har

Vanskeligheten med å finne et vertsfirma

Veksling er en ressurs for arbeidsplassering, spesielt for de 24% av ungdommene som er arbeidsløse. Imidlertid, når posten hans er utarbeidet og akseptert, må den vekslende fremtiden finne et vertsfirma. Og det er der ting blir komplisert.
Camille, sitert av det daglige Le Monde, måtte ganske enkelt gi fra seg sitt arbeidsstudieprosjekt fordi hun ikke hadde funnet et vertsfirma etter å ha sendt … 145 søknader
Hvordan forklare denne situasjonen?


En økning i antall varamedlemmer

Forespørslene om arbeidsstudiekontrakter har økt dramatisk. Vekslingen anses faktisk som en sesam, overfor krisen. Skolene får flere og flere forespørsler, konkurransen er tøff. I følge Le Parisien Etudiant er det nå syv ganger flere vekslende studenter enn i 1995, og denne trenden vil øke innen 2020.


Bedrifter trekkes mindre og mindre ved å veksle

For selskaper representerer veksling en kostnad, og noen strukturer ønsker ikke å belaste utgiftene. Dette er hovedsakelig kostnader knyttet til trening og veiledning av den unge; vel vitende om at sistnevnte ikke er til stede hver dag, ettersom han tilbringer noen av dagene sine på sitt treningssenter.


Mangler hjelp fra skoler og treningssentre?

I følge elever som er intervjuet av forskjellige dagbøker, for eksempel Le Monde, sørger skolene for at de vil hjelpe fremtidige arbeidssøkere med å finne et vertsfirma, men dette gjøres for sjelden. Mange elever klager over manglende støtte fra skolene.
Konsekvensen av alt dette? Studentene gir opp prosjektet sitt for å integrere grunnopplæringen, noe som ikke alltid gir dem tilfredshet, og hvis opplæringskostnader noen ganger er høye når det gjelder en privatskole.

For å lese også:
  • Hva er de forskjellige vekslende kontrakter?
  • Hva er videreutdanning?
  • Online trening: fordeler og ulemper

Kategori: