Ønsker du å kjøpe en automatisk bil? På det europeiske kontinentet er biler med manuell girkasse mer populære, mens det i Nord-Amerika og Australia heller er automatgiret som dominerer. Det siste har imidlertid mange fordeler og ulemper.

Hvordan fungerer en automatisk girkasse?

En automatisk girkasse fungerer på en enkel måte: girforholdene endres automatisk ved hjelp av en spesifikk mekanisme. Clutchsystemet mangler så du ikke vil ha en pedal til dette formålet, start av bilen er forenklet og sjåføren trenger ikke å bekymre seg for å skifte gir.

Bilen går opp og ned rapporterer autonomt. Det er to typer automatiske girkasser: robotgirkassen (som utgjør størstedelen av markedet) og robotkobbelt girkasse (til stede på avanserte kjøretøyer og de kraftigste motorene).

Fordeler og ulemper med automatgir

Fordelene

Automatiske kjøretøy i tilfelle tung trafikk, spesielt i store byer, gjør at sjåføren kan være mer fokusert og mer zen på veien. Føreren kan bruke begge hender for å kontrollere kjøretøyet i motsetning til å kjøre på en manuell modell.

Betjeningen av en automatisk girkasse gjør det også mulig å oppnå et bedre dreiemoment for hule motorer. Nyere modeller unngår problemer med overforbruk og er kjent for de aller fleste for deres pålitelighet.

Ulempene

Med like motorer og for en tilsvarende kjørestil bruker en automatgir mer drivstoff enn en manuell girkasse. De fleste produsenter har imidlertid nylig gjort forbedringer. Dessuten, i motsetning til en såkalt manuell modell, vil ikke sjåføren kunne bruke motorbremsing.

Bremseklossene til bilen slites mer ut over tid, og prisen på en automatisk modell vil bli betinget av antall kjøpere og kan forbli høyt hvis antall eiere av modellen forblir beskjeden

Et automatisk kjøretøy ber deg om spesiell omhu når det gjelder vedlikehold, revisjonene og inngrepene blir hyppigere og dyrere. Du kan imidlertid bruke en tilknyttet garasje for å redusere denne ulempen.

Det skal bemerkes at ikke alle produsenter har den samme kunnskapen om kvaliteten på automatiske transmisjoner. Vi anbefaler at du sammenligner modellene og selvfølgelig prøver dem før du kjøper.

I hvilke tilfeller skal du velge automatgir?

Komforten med å bruke automatbokser begynner å overbevise europeere og spesielt franskmennene. Fraværet av koblingspedal begrenser faktisk utmattelsen av sjåførene, spesielt under trafikkork eller på lange reiser.

De automatiske boksene gjør kjøretøyet nesten autonomt. Hvis sjåføren fremdeles klarer akselerasjon og bremsing, håndterer kjøretøyet seg selv endringer i rapporten. Agglomerering med tilstedeværelse av trafikklys, denne eiendelen er veldig populær!

En god ide i 2020?

I 2020 er bildet av automatiske kjøretøy i Frankrike mye bedre enn tidligere. De ble ofte betraktet som klebrig, ineffektivt, drivstoff og fremfor alt for amerikansk for oss franskmenn. Som vi har sett ovenfor, har forbruket en tendens til å synke betydelig. Produsenter tilbyr flere modeller og flere og flere bilister blir forført av automaten.

Et "automatisk" førerkort er mulig !!!

Endelig! Forberedelse av førerkortundersøkelsen med automatgir er mulig. Hvis tiltaket er nesten ubemerket, har det fortsatt eiendeler.

Ingen grunn til å lære på et manuelt girkjøretøy.

Sjåføropplæringen er kortere (13 timers leksjoner i stedet for 20). Dette tillater besparelser på rundt 25%.

En 7-timers oppfriskningstrening er mulig hvis du ønsker å kjøre manuelt kjøretøy senere. Et enkelt opplæringsbevis vil bli gitt til deg uten å gå gjennom eksamensboksen igjen.

Hvilken fremtid for automatiske kjøretøy?

Fagfolk i sektoren, kjøreskoler, utleiebyråer og bilpressen er veldig optimistiske og automatgiret har en lys fremtid foran seg.

Gjennomgangstidene er blitt forkortet mens økningen i antall rapporter (nå mellom 6 og 8, til og med 9 for noen) gjør det mulig å redde akselerasjonen og forbruket.

I dag er automatiske biler en reell mulighet for alle aktører i bilindustrien, og markedsveksten lover å være eksponentiell.

For å lese også:

  • Automatisk eller manuell girkasse: fordeler og ulemper
  • Hvordan kjøre en automatisk bil?
  • Bensin, diesel, LPG, bioetanol, hybrid: Hvilken motor skal du velge?

Kategori: