Personer som begynte å jobbe i veldig ung alder, kan velge førtidspensjonering i en lang karriere . Denne spesielle formen for førtidspensjonering gjør det mulig å forlate sitt arbeid før den lovlige pensjonsalderen mens du bevarer ens levestandard. Forholdene varierer avhengig av fødselsår, så en avtale med pensjonskassen er avgjørende for å kjenne hans rettigheter.

Hvem kan søke om førtidspensjon i en lang karriere?

For å kunne dra nytte av den langsiktige pensjonsordningen for karrierer, har de begynt å jobbe mellom 14 og 20 år og har validert minst 5 kvartaler før slutten av året med 20-årsdagen deres, fire kvartaler for de som er født mellom oktober og desember. De presise forholdene endres i henhold til fødselsåret og antallet trimester som ble vurdert.

Det skal bemerkes at de sammenlignbare kvartalene (fødselspermisjon, arbeidsledighetsperiode) ikke er betalte kvartaler. Et visst antall assimilerte kvartaler kan betraktes som medvirkende: alle fødselspermisjoner, fire fjerdedeler militærtjeneste, sykefravær eller til og med kompensert arbeidsledighet …

Dermed vil ikke en person som har brukt ett år på sykemelding og 6 måneder på barsel i løpet av sin karriere bli straffet og hans sammenlignbare kvartaler vil bli betraktet som bidragsberettigede kvartaler for beregningen av pensjonsrettighetene hans.

Alle arbeidere kan søke om førtidspensjon i en lang karriere: ansatte, håndverkere, håndverkere, liberale yrker, embetsmenn …

For å søke, bare ta kontakt med pensjonsfondet vi er avhengige av. Sistnevnte vil sende et søknadsskjema for førtidspensjon som vil være tilstrekkelig til å returnere fullført.

Her er en veldig komplett tabell som lar deg sjekke om du kan kreve det.

Når kan man trekke seg tidlig i en lang karriere?

For personer født før 1960 varierer alderen for førtidspensjonering i en lang karriere veldig fra år til år.

For personer født i 1960 er det mulig å trekke seg tidlig i en alder av 58 år hvis man har bidratt med minst 5 kvartaler før 16 år eller 60 år hvis vi har bidratt med minst 5 år. kvartaler før året på 20 år (bare 4 kvartaler kreves hvis man ble født i det siste kvartalet).

Det er også mulig å bruke en online simulator for å vurdere dine rettigheter. Statens pensjonsnettsted foreslår å beregne raskt og enkelt pensjonsforholdene som gjelder i ditt tilfelle.

Lang karriere med førtidspensjonering: forholdene i 2020

For året 2020 er det toppen av førtidspensjon i lang karriere. Økningen i antall mottakere skyldes en lempelse av betingelsene for tildeling. Opprinnelig tillot ikke systemet å telle kvartaler av fødselspermisjon eller perioder med arbeidsledighet, slik det nå er tilfelle i visse situasjoner. Det var i 2020 den store endringen ble gjort. Kvarter i nasjonal tjeneste eller sykefravær kan også legges til, kvartaler legges til i tilfelle funksjonshemming eller for å gjøre det mulig for personer som har hatt en spesielt vanskelig jobb å trekke seg tidligere, med henvisning til vanskeligheter med den gamle jobben. Betingelser for tidlig pensjonering for en lang karriere forblir derfor uendret i 2020, men det er sannsynlig at i månedene eller årene som kommer, vil det bli gjort endringer for å la enheten fortsette.

Mennesker som trekker seg tidlig for en lang karriere i 2020, er de som ble født i 1957 : de må ha bidratt med 166 kvartaler for å dra nytte av denne fordelen.

For å lese også:

  • Fransk pensjonsforsikringsplan: alt du trenger å vite
  • Pensjonsberegning: forklaring og eksempler
  • Hvordan få full pensjon?

Kategori: