Å sette et nytt karrieremål for 2020 er ikke nødvendigvis lett for alle. Selv om vi oppnådde gode ting i 2020 og vi føler oss i toppen profesjonelt, er det ikke forbudt å ville gå lenger og ha nye mål. Det hele avhenger av personene og deres personlighet.
Hvis du vil ta på deg nye forretningsutfordringer og trenger en metode for å definere dem, vil vi prøve å hjelpe deg.

Profesjonelt mål for 2020: hvordan definere det?

1. Definer styrker og svakheter

For å definere et mål er det alltid bra å ta oversikt over ferdighetene og ressursene dine. Dermed vil det være lettere å se om man har bagasjen for å prøve å nå målet som skal defineres. Hvis dette ikke er tilfelle, vil den første utfordringen være å overvinne dette gapet slik at vi deretter kan prøve å nå det endelige målet.
For eksempel, hvis det er et karaktertrekk, kan det hende du må jobbe med det. Hvis det er en profesjonell ferdighet, kan trening være en god løsning for å tilegne deg den manglende ferdigheten.
Å kjenne seg selv er essensielt for å vite hva man er i stand til og hvor langt man kunne (og man vil) gå.

2. Sett målet

Nå som du har definert hva du kan gjøre, hva du kan gjøre og hva du savner. Det er på tide å sette seg mål. For å fullføre arbeidet utført i forrige del, må man se hvordan er hans profesjonelle situasjon. Er det muligheter? Er dette det rette øyeblikket? Det er ved å kjenne til formålet og tidspunktet for å gjøre det slik at det vil være mulig å sette opp prosjektet hans og gi ham den beste sjansen for å lykkes.

3. SMART-metoden

Det er en veldig vanlig og anerkjent prosess for å validere sine mål. Ved å bruke det, kan du være sikker på at prosjektet ditt er relevant og konstruert.
Hva betyr SMART?

  • S for spesifikk: utfordringen din må ikke være for generell for ikke å spre innsatsen. For å oppnå dette, må man avgrense og stille enkle spørsmål: Er det min utfordring eller blir jeg påvirket? Hvorfor gjøre det, og hva vil jeg vinne? Når skal jeg gjøre det? Hvor skal jeg gjøre det? Hvordan skal jeg gjøre noe med det?
  • M for målbar: finn en måte å evaluere ens innsats og fremgang på. Spørsmålene: "Hvilket tempo? Og "Når skal jeg vite at jeg har nådd målet? Kan hjelpe deg. Hvis du for eksempel vil lære spansk: tving deg selv til å øve på den 3 timer i uken og vurdere den for å stille en 15/20 innen utgangen av året.
  • A for Ambisiøs: det er nødvendig å definere et mål som vil gjøre at man blir bedre og at man vil passere til et høyere nivå. Det blir gjort en utfordring å utmerke seg, og hvis suksessen er møte, vil den være mer givende. Og det faktum å prøve allerede, endrer noe i forhold til den opprinnelige situasjonen. Tenk på begrensningene og se om du vil bry deg på å få det til.
  • R for realistisk: Innse om målet er gjennomførbart. Ta en oversikt over menneskelige og tekniske ferdigheter, så vel som estimeringen av tidspunktet du hadde gjort før. Og hvis det for øyeblikket virker uoppnåelig og risikerer å bli motløs, må vi jobbe i trinn for gradvis å nå det endelige målet.
  • T for Temporal: angi ganske enkelt en frist for å nå målet.

Med denne SMART-metoden vil målet være strukturert og studert. Det er ved å ramme inn ting at det blir lettere å komme dit. Ikke nøl med å organisere og komme i gang! Og ikke bli motløs!

For å lese også:
  • Hvordan sette og nå et profesjonelt mål?
  • Arbeidsstemningen vil påvirke de ansattes ferdigheter!
  • Hvordan mobilisere din personlige treningskonto?

Kategori: