Oppsigelsen for profesjonell inkompetanse består i å avskjedige en ansatt som ikke utfører oppgavene som er betrodd ham på en tilfredsstillende måte. Imidlertid er det hensiktsmessig å differensiere oppsigelsen for profesjonell insuffisiens til oppsigelse på grunn av manglende resultater, selv om barrieren mellom disse to begrepene kan virke uklar. På de følgende linjene forklarer vi deg hva som er klagene som kan føre til oppsigelse på denne måten.

Avskjed for profesjonell inkompetanse, kezako?

Profesjonell utilstrekkelighet er fremfor alt mangel på ferdigheter . Hvis sistnevnte kan være en årsak til oppsigelse, må den være basert på objektive, presise og målbare fakta. Som et resultat vil det ikke være vanskelig å utfordre en oppsigelse for profesjonell utilstrekkelighet hvis misnøyens karakter verken er alvorlig eller reell.

Det skal bemerkes at ved vurderingen av prosedyrer for oppsigelse for profesjonell inkompetanse, er dommere basert på forskjellige kriterier, inkludert kvalifiseringen til den ansatte og hans ansiennitet i stillingen han innehar. Andre elementer som vurderes inkluderer arbeidsforhold og yrkesopplæring.

Hva er årsakene til profesjonell utilstrekkelighet?

Som forklart ovenfor, er oppsigelsen for profesjonell inkompetanse utelukkende avhengig av manglende evne til en ansatt til å oppfylle sitt oppdrag eller for å oppfylle kravene til stillingen han utøver. Så den profesjonelle mangelen har ingenting å gjøre med en permittering eller oppsigelse for medisinsk uvitenskap . I de fleste tilfeller vil profesjonell utilstrekkelighet resultere i oppsigelse i følgende tilfeller:

  • Inkompetanse til en gitt stilling;
  • Profesjonell feiljustering;
  • Hyppige og tilbakevendende feil
  • Uorganisering av den ansatte;
  • Utilstrekkelig eller ubrukelig arbeid.

GODT Å VITE

Mangelen på kvalifisering for en stilling til tross for betalt opplæring fra arbeidsgiveren er også en grunn til oppsigelse for profesjonell inkompetanse. Fortsatt studeres hver oppsigelse enkeltvis, fra sak til sak.

Hva er arbeidsgiverens ansvar?

Under en oppsigelsesprosedyre for profesjonell inkompetanse kontrolleres arbeidsgivers ansvar systematisk . Det skal heller ikke noteres for stor arbeidsmengde. Arbeidsgiveren må heller ikke bryte plikten til kontinuerlig opplæring eller bevisst rekruttere underkvalifisert personell. Dessuten må mangelen ikke være kortvarig eller forbigående. Det må vurderes over flere måneder, og arbeidsgiveren må varsle den ansatte om sin misnøye på forhånd.

Fremgangsmåten for oppsigelse for mangel i detalj

Når oppsigelsen ikke kan unngås, det vil si når den profesjonelle mangelen virkelig er skadelig for selskapet, må følgende trinn respekteres til brevet:

Ring for intervju: arbeidsgiveren sender et varsel til den ansatte ved et registrert brev med kvittering for mottakelse. Brevet må nevne det faktum at den ansatte kan få hjelp under møtet.

Foreløpig intervju: Under intervjuet presenterer arbeidsgiver klagene og årsakene til oppsigelsen av arbeidstakeren. På forhånd har den ansatte allerede mottatt en eller flere advarsler. Løsninger foreslås for henvisning.

Varsel om oppsigelse: I løpet av to dager etter intervjuet sendes et oppsigelsesbrev for profesjonell inkompetanse til den ansatte. Årsakene til returen må være eksplisitt angitt i dette brevet med registrert brev med kvittering for mottakelse.

Oppsigelsesbrev: arbeidstakeren har en periode på en måned på å sende sin oppsigelsesbrev til arbeidsgiveren. Hvis den ansatte er beskyttet, vil det være lurt å rådføre seg med arbeidsrådet.

Er det gitt erstatning?

Oppsigelse for faglig utilstrekkelighet og arbeidsledighet går hånd i hånd. Siden profesjonell utilstrekkelighet ikke utgjør mishandling, har arbeidstakeren rett til å få erstatning i tilfelle ikke-disiplinær oppsigelse av personlige årsaker. En konvensjonell sluttvederlag og muligens en varsellønn og betalt permisjon er derfor aktuell.

For å lese også:

  • Har vi rett til dagpenger etter en konvensjonell pause
  • Hva er en oppsigelse av personlige grunner?
  • Hvordan bestride en oppsigelse?

Kategori: