På jobb er ikke nyutdannede nok lenger. Arbeidsgivere krever at de ansatte inntar en profesjonell holdning på jobben, men dette uttrykket er ganske vagt. Hva menes med "profesjonell holdning", og hvordan ta den i bruk? Her forklarer vi hvordan du skal oppnå det. Her er alle tipsene våre om emnet.

Hva er en profesjonell holdning?

Hvert virksomhetsmiljø har sine egne koder som alle må overholde.

For å blomstre og avansere profesjonelt trenger du således spesifikke tekniske ferdigheter, men også ta i bruk en atferd tilpasset ditt fagmiljø, enten du jobber på et kontor, et sykehus eller et sykehus. en restaurant eller et laboratorium. Denne ferdigheten er en del av det som kalles en profesjonell holdning.

Hvert miljø har sine egne koder, men noen atferd er en del av grunnlaget for det som utgjør en profesjonell holdning til arbeid.

Respekt for reglene

Slik at du kan integrere og arbeide i harmoni med andre, forventes det at du respekterer miljøet rundt deg, fra et menneskelig synspunkt, men også fra et materielt synspunkt.

Ved å signere din arbeidsavtale godtar du også reglene for selskapet som ansetter deg. Å innta en profesjonell holdning betyr å jobbe i samsvar med disse reglene: respekten for timeplanene, stedet og verktøyene i arbeidet.

Respekt for kollegene

Å respektere kollegaene dine vil tillate deg å jobbe i fred med andre og gi det beste av deg selv. I tillegg vil det tillate deg å lære av andre, men også å bringe noe til selskapet.

Unngå å fornekte kollegene, gjøre narr av deg selv, spre rykter. Du vil vise alt annet enn en profesjonell holdning.

Pålitelighet og effektivitet

Å oppføre seg profesjonelt betyr å vise andre at man kan være pålitelig og effektiv. Registreringer som leveres i tide, kvalitetsarbeid som oppfyller kravene til selskapet og kundene: å ikke respektere dette punktet kan skade ditt profesjonelle image og bremse utviklingen.

kommunikasjon

I et team er kommunikasjon viktig. Det kommer til å hilse på andre om morgenen, for å uttrykke deg under møtene.

Vis at du er en del av teamet ved å hjelpe, delta, være proaktiv. Å bli trukket tilbake kan oppfattes som et tegn på demotivering og manglende interesse. Å innta en profesjonell holdning betyr også å investere seg.

Ta et skritt tilbake

Yrkeslivet er ikke en lang rolig elv, men i tilfelle av vanskeligheter er det ubrukelig å styre. Ta et skritt tilbake, analyser atferden din og lær av dine feil. Du vil modnes og samarbeide bedre med andre.

Hvordan utvikle en profesjonell holdning?

Å ha en profesjonell holdning viser at du er i stand til å oppfylle standarder og regler.

Dette er viktig for din troverdighet som ansatt, leder, partner eller hvis du kommer i virksomhet. Hvordan utvikle dette?

Definer styrker og svakheter

Som profesjonell må du være en ekspert på ditt felt, og kjenne styrkene og svakhetene dine. Du vil kunne legge frem det første og jobbe med det andre for å utvide dine faglige og personlige ferdigheter. Jo mer du blir kjent med faget eller spesialiteten din, jo mer vil du se profesjonell ut.

Å vite hvordan man skiller sitt private liv fra sitt profesjonelle liv

Å innta en profesjonell holdning betyr å vite hvordan man kan skille sitt arbeidsliv fra sitt private liv. Så forlat hjemmepersonlige problemer. Du kan selvfølgelig snakke om barna dine, kattene dine med kollegene dine, men disse eller sjefen din trenger ikke å kjenne til alle skandaler som har funnet sted i paret eller familien. Det diskrediterer deg som profesjonell.

bli involvert

Å ha en profesjonell holdning er også å vise motivasjonen og implikasjonen din. Hvis du ikke lykkes, kan det være på tide å bytte jobb og finne en annen der du vil blomstre litt mer. I et selskap betyr holdning også. Det er dette som lar deg komme videre og bli forfremmet.

Manifest, vedta koder for ditt selskap . Hvis arrangementer, aktiviteter er organisert (teambuilding), delta. Ved å holde deg i hjørnet ditt, vil du vise at du ikke behersker kodene til selskapet ditt og ikke inntar den rette holdningen.

Vær med i handlingen

I virksomheten er det viktig å få resultater . Hvis du er blant dem som snakker uten å gjøre noe, kan du endre holdningen raskt fordi den ikke får deg noe sted. Vis hva du kan gjøre, bli involvert, men vær seriøs. Å oppnå resultater er et tegn på profesjonalitet. Det viser at du jobber, du er involvert og at du er seriøs.

Vær avslappet og snill

Å innta en profesjonell holdning betyr også å være en ansatt eller en leder som det er lett å jobbe med. Er du sint? Lær å kontrollere sinne. Kontakt en spesialist hvis nødvendig. Hvis du krangler med alle, vil du miste troverdigheten din fordi du viser at du ikke er i stand til å kontrollere følelsene dine, men i virksomheten er det viktig. Det er viktig å vite hvordan man kontrollerer seg selv.

For å lese også:

  • Hvordan sette og nå et profesjonelt mål?
  • Profesjonell mobilitet: fordeler og ulemper
  • Depresjon på jobb: Hvordan fikser jeg det?
  • Hva er de mest etterspurte ferdighetene?

Kategori: