Dette er et ubestridelig faktum: mange mennesker bruker mer og mer tid foran smarttelefonen. Det må sies at vi i dag kan gjøre alt med: telefon, sende meldinger, e-post, bilder, dokumenter, utføre administrative prosedyrer, spille eller se en film. Men for å lage alt dette, hva er den ideelle skjermstørrelsen for en smarttelefon ? Denne artikkelen hjelper deg å hjelpe deg med å velge.

Ideell størrelse for en smarttelefonskjerm: guiden som hjelper deg å velge

Størrelsen på smarttelefonen har blitt et av de viktigste kriteriene når du bestemmer deg for å investere i et nytt produkt. Hvis vi legger merke til at mobiltelefoner har en tendens til å være mer og mer imponerende etter størrelse, må vi ikke glemme at mindre størrelser fremdeles eksisterer, og at før vi velger, er det viktig å definere bruken som vi gjør det. Her er en presentasjon av de forskjellige modellene og fordelene med dem.

Smarttelefoner med liten skjerm

De heter Sony XZ1, iPhone SE eller Samsung J1 og har til felles å være små smarttelefoner. De har en skjerm på 4 til 4, 6 tommer og lyver ikke, er litt av moten. Selv om mange har en tendens til alltid å ønske seg større i tilfelle av investering, bør det ikke glemmes at små skjermbilder for smarttelefoner fortsatt har en rekke fordeler.

For det første er det lettere å holde dem i hånden, og når de en gang er i lommen, er de mer diskret. Det er også lettere å navigere mellom applikasjoner som er raskere tilgjengelig, fingerbevegelsene er mindre viktige enn på en stor skjerm.

Oppsummert kan vi si at dette er interessante telefoner for folk som er nye på smarttelefoner, for en bedre forståelse av berøringssystemet. I tillegg, med resultatet av nærmere og nærmere modeller, roper de siste, nødvendigvis større, prisene deres betydelig, så vi må tenke på det i tilfelle av begrenset budsjett. Merk imidlertid en stor ulempe, du må ha en god utsikt fordi skriftene ofte er mindre!

Smarttelefoner med middels skjerm

De har en skjerm som er mer enn 5 tommer, vanligvis mellom 5, 1 og 5, 8 . Vi tenker på iPhones 6, 7, 8 eller til og med Galaxy S7 eller s8. Størrelsen på skjermen deres var en virkelig revolusjon i det øyeblikket de dukket opp. Så selvfølgelig må de håndteres med begge hender og ta litt mer plass i lommen, men lesing av tekster er mye mer behagelig, det er generelt mindre behov for å bringe øynene hans nærmere skjermen og de er også komfortable for å spille spill eller se på videoer.

La oss snakke om bildet også. For mange mennesker har smarttelefoner nå erstattet kameraer, og på en mellomstor smarttelefon er det nødvendigvis morsommere å ta bilder og se i detalj.

Smarttelefoner med stor skjerm eller phablets

De er nesten uunngåelige i dag, så snart en ny modell av smarttelefonen blir født hvert år, forbinder produsentene en XL-modell. Vi tenker på modeller som iPhone XR eller XS Plus, Samsung S10 Plus eller til og med Huawei P30 Plus. Skjermen deres har en gjennomsnittlig størrelse på 6 tommer, men kan gå utover, og det minste vi kan si er at i butikken ser vi dem langveisfra.

Deres øverste fordel er utvilsomt at de er behagelige for øynene og at vi enkelt kan se videoer eller til og med filmer og serier. Bortsett fra det, må det bemerkes at grepet noen ganger er langt fordi du må være perfekt komfortabel med begge hender, og dessuten, når du er i lommen, er det vanskelig å ikke legge merke til det.

Oppsummert kan vi si at de er de beste modellene for å se på lange videoer eller filmer eller til og med for arbeid. Faktisk, flere og flere bruker smarttelefonen sin til å sende e-post eller åpne dokumenter med forskjellige formater, størrelsen på skjermen er nødvendigvis et pluss å jobbe enkelt.

Større smarttelefoner har ikke nødvendigvis den største skjermen

Du har bestemt deg for, og du vil at en stor skjerm skal lese lettere, ta bilder eller se videoer. Du sier at vi uten tvil må flytte instinktivt til den mest massive telefonen for å dra nytte av den bredeste skjermen, pass deg! Diagonalen på skjermen uttrykker bare størrelsen på skjermen. Størrelsen på marginene rundt sistnevnte må også tas med i betraktningen.

Det anbefales derfor å lese etikettene nøye hvis du ønsker å bevege deg mot en XL-skjerm for mer komfort.

Så til slutt, hvilken skjermstørrelse å velge?

Vi kan egentlig ikke si at det er en ideell størrelse for skjermen på en smarttelefon. Det skal ikke oppsummeres ved å si at den største størrelsen nødvendigvis er den beste. Tvert imot, du må vite hvordan du velger smarttelefonen din i henhold til bruken du vil gjøre og hvordan du føler deg komfortabel med størrelsen på den.

Oppsummert er smarttelefoner med liten skjerm perfekte for nybegynnere, smarttelefoner med middels skjerm tilsvarer godt elskere av videoer og bilder, og til slutt er phablets et veldig interessant verktøy for profesjonell bruk og for de som bruker tid å se filmer og serier, i transport og til og med fra sengen deres!

For å lese også:

  • Galaxy S10e vs iPhone XR: high-end smarttelefonduell
  • De mest etterlengtede smarttelefonene i 2020!
  • Guide: de beste smarttelefonene til under 100 euro
  • Hvilken mobiltelefon skal du velge for barnet sitt?
  • Hva er de beste smarttelefonene for øyeblikket?

Kategori: