Å jobbe i utlandet er en givende menneskelig og profesjonell erfaring. Men hvor finner jeg jobbtilbud? Og hvordan forberede du deg?

Arbeid i utlandet: hvordan forberede

Spør før du drar

Å dra til utlandet kan ikke improviseres. For opplevelsen ikke blir et mareritt, trenger du et minimum av forberedelser.

Arbeid, men også bolig, trygd og forsikring, og selvfølgelig visum.
Utenriksdepartementet og internasjonal utvikling tilbyr landfiler for å forberede sin avgang, enten det er midlertidig eller permanent: Landsflykter

Echos-nettstedet indikerer at flertallet av kandidatene velger sin destinasjon i henhold til deres tilknytning til landet, opplevelsen etter en praksisplass, et semester i utlandet, studier eller ferier, men også på grunn av tilstedeværelsen av slektninger (familie eller venner) i dette landet.

Uansett er valg av land viktig, og du må gjøre mye research på jobbmulighetene som tilbys, helsen (strukturene, men også det sosiale sikkerhetssystemet), sikkerheten, transportene, banksystem, og muligens skole hvis du har små barn.

Forbered deg fra Frankrike

Mange nettsteder gir deg tydelig, relevant og oppdatert informasjon om hva du skal gjøre hvis du vil reise til utlandet. Visa-søknad, levekostnader, frankofon tilstedeværelse, rekruttering av selskaper, etc. Ikke la være uten å ha forberedt bakken.

Bedre er at noen bestemmer seg for å identifisere seg ved å gå på stedet, kontakte kontakter, utvikle nettverket, sjekke valget og forsterke det deretter. Å tilbringe ferier i et land og bo der er to forskjellige ting. Ikke nøl med å investere tiden din for å ta riktig beslutning. Det ville være synd å forlate alt for å gi seg etter 6 måneder fordi noen detaljer hadde sluppet unna deg.

Nettstedet Pôle Emploi International er et utmerket forskningsverktøy og en kilde til informasjon om internasjonal mobilitet.
EURES nettsted er også en veldig god plattform.
Tenk også på de mange Facebook-gruppene. Utvandrere fra hele verden oppretter grupper for å forsørge seg selv, utvikle nettverket sitt, utveksle gode tilbud, finne et hjem eller en jobb.

Skriv din CV

For å søke i utlandet, må du skrive CVen din på språket i landet. Og ja. Mange nettsteder hjelper deg ved å gi eksempler på CV. Unngå å kopiere og lime selvfølgelig.
Cidj-nettstedet: Skriv CV-en din i VO

Hvis du vil jobbe i EU, er Europass CV det beste verktøyet.

Vet at du må tilpasse søknaden din i henhold til landet du målretter deg mot. Selv om fransk for eksempel er et av de offisielle språkene i Sveits, er CVene til de to landene forskjellige. Gjør litt research på nettet, slik at du ikke går galt.

Se etter jobbtilbud

Å jobbe i utlandet kan det å beherske fremmedspråk hjelpe deg. Hvis du for eksempel leter etter lederstillinger, vil flytende språk i vertslandet være nødvendig. Hvis dette ikke er tilfelle, fortell deg selv at det også er mange jobbmuligheter i utlandet som det ikke er nødvendig å snakke fremmedspråk for.

På den annen side vil du møte nye mennesker, og vil dra nytte av det for å forbedre nivået ditt på språk, hvis du gjør innsats og er åpen.

Jobs:

  • Høsting, høsting i Australia for eksempel
  • Woofing (arbeid på gårder)
  • Jobber i hotell- og cateringbransjen
  • Barnevakt, au pairer for unge.

Finn alle tilbudene på Cidj nettsted

Hvis du behersker ett eller flere fremmedspråk, må du dra nytte av det for å få internasjonal erfaring. Jobber mangler ikke for tospråklige kandidater:

  • Kundeservice
  • salg

Men også:

  • Lær engelsk eller fransk til store og små
  • Osv

Vet at mange organisasjoner kan gi deg råd om planen din å utvise deg

Organisasjoner og nettsteder

Internasjonalt sysselsettingssenter

Jobbtilbud for kandidater, mulighet for å sende inn en søknad, landsfiler, mobilitetsprogrammer: du vil finne mange tjenester hos Pôle Emploi International.

EURES

Det er en europeisk plattform for sysselsetting. Mange er tilgjengelige i mer enn 30 land i Europa. Besøk nettstedet Eures.

Nettsteder for stillingsannonser i utlandet:

Faktisk er en jobbsøkemotor til stede i mer enn 20 land:

  • Ja, det er for Spania
  • Faktisk.de for Tyskland
  • Faktisk.co.uk for England
  • Faktisk.ca for Canada
  • Osv

Skriv inn et nøkkelord og tilbyr deg faktisk stillinger fra forskjellige nettsteder. Monster er også en god referanse: du finner listen over land der nettstedet er tilgjengelig på denne lenken.

Lykke til!

For å lese også:

  • Hvordan få arbeidstillatelse for Canada?
  • Fullfør jobbintervjuet på engelsk
  • Jobber du i Sveits: hvordan kan du lykkes med prosjektet ditt?
  • Hvordan finne en internship i utlandet?

Kategori: