For å bidra til pensjon må du jobbe. For å ta hensyn til omveltningene som kan oppstå i løpet av en profesjonell karriere, har justeringer imidlertid blitt på plass og lempet på denne aktivitetsvilkåret. Det få mennesker vet er at i tider med arbeidsledighet er det mulig å fortsette å bidra til pensjon. Hvilke situasjoner er bekymret? Vi lager oversikt over de spesifikke reglene for kobling av arbeidsledighet og pensjon .

Bidrar du til pensjon når du er arbeidsledig?

Arbeidsledighet og pensjonering har en ting til felles: Dette er to situasjoner som gir deg rett til erstatning i stedet for lønn.

Imidlertid er disse to erstatningsinntektene veldig forskjellige i deres formål:

  • I ett tilfelle er det et økonomisk stafett i tilfelle uvilkårlig tap av jobb,
  • I den andre utbetales pensjonen etter slutten av yrkeskarrieren (fullstendig eller delvis stopp i tilfelle av kombinert ansettelsespensjon) under forutsetning av at vilkårene som gir rett til rettighet overholdes.

For å kunne dra nytte av pensjonsrettigheter, må bidrag ytes i de perioder som er bestemt av lovgiver (disse varighetene varierer mellom 160 og 172 kvartaler avhengig av fødselsår). Disse bidragsperiodene refererer til perioder med faktisk arbeid, men ikke bare. Under visse forhold kan det derfor tas hensyn til perioder med arbeidsledighet ved beregningen av kvartalene som brukes i beregningen av pensjonsrettigheter.

Før 1980 var prinsippet enkelt: det ble tatt hensyn til hvert kvartal, uansett om det ble utbetalt dagpenger. Siden beregningene er mer komplekse, men muligheten forblir åpen.

Arbeidsledighetens varighet og beregning av pensjonsrettigheter

Når man tar hensyn til perioder med arbeidsledighet i beregningen av pensjonsrettigheter, er det følgende: for 50 dager med dagpenger, bidrar arbeidssøkeren tilsvarende en fjerdedel jobbet for pensjon ( 4 kvartaler per år maksimalt i dette tilfellet).

Denne mekanismen er identisk for den tilleggspensjonskomponenten.

Bidragene vil være basert på lønnen som er utbetalt i det siste ansettelsesåret for arbeidssøkeren. De tilsvarer 3% av den daglige referanselønnen.

Nemlig : sykefravær, avbrudd som følge av en arbeidsulykke og til og med militærtjeneste kan akkumulere kvartaler med såkalte "assimilerte" pensjonsinnskudd. Det kreves 90 dager for å validere et kvartal.

Hvilke bevilgninger er bekymret?

Periodene med kompensert arbeidsledighet som er tatt i betraktning er de som arbeidssøkeren har mottatt:

  • tilbakeføring til arbeidsstønadsgodtgjørelse (ARE)
  • den spesifikke solidaritetsgodtgjørelsen (SSA)
  • den profesjonelle sikkerhetsgodtgjørelsen (ASP)
  • den spesielle godtgjørelsen til det nasjonale sysselsettingsfondet (AS-FNE)
  • Eldre arbeidsledighetsfradrag (ACA)
  • konverteringsgodtgjørelse eller mottatt i forbindelse med en permisjons- eller omklassifiseringsavtale

Hva med ubetalte arbeidssøkere?

Noen arbeidssøkere har brukt opp sine rettigheter til erstatning. Vi snakker om ankomst for å ha rett til dagpenger.

Ikke-kompenserte perioder med arbeidsledighet blir tatt med i betraktningen på en spesifikk måte: omskrivningen i betalte kvartaler er faktisk mer restriktiv … og mer sammensatt.

1. periode med ubetalt arbeidsledighet

I den første perioden med ubetalt arbeidsledighet i karrieren er det mulig å validere kvartal forutsatt at denne perioden med ubetalt arbeidsledighet ikke følger direkte en periode med skadesløshet.

I dette tilfellet vil vederlaget være identisk med de skadesløsholdte perioder eller en fjerdedel for 50 dager ubetalt arbeidsledighet.

Hver periode med arbeidsledighet vil bli tatt med i betraktningen innen et år.

Dette taket heves til 5 år for arbeidsledige:

  • minst 55 år gammel,
  • har bidratt i minst tjue år,
  • ikke faller inn under en obligatorisk grunnordning.

Senere faser av ubetalt arbeidsledighet

Hvis periodene med ubetalt arbeidsledighet fornyes, er det fortsatt mulig for arbeidssøkeren å bidra til hans pensjon, siden denne perioden uten kompensasjon direkte følger en periode med kompensasjon for arbeidsledighet. Jobbsøkeren på slutten av rettighetene kan da akkumulere 4 ekstra kvartaler.

Advarsel! Perioder med ubetalt arbeidsledighet tillater ikke bidrag for tilleggspensjonen.

Personer over 55 år som har bidratt med minst 20 år til pensjon, kan se denne grensen heves til 5 år for ikke å straffe eldre arbeidsledige som sliter med å finne en arbeidsgiver på grunn av deres alder.

For å finne ut mer og estimere nøyaktig mengden av pensjonsrettighetene hans, spesielt når karrieren er blitt avbrutt av arbeidsledighetsperioden, er det lurt å komme nærmere pensjonskassen.

For å lese også:

  • Hva er pensjonsalderen i 2020?
  • Pensjonsreform: Hva kan du forvente?
  • Hvordan fungerer faset pensjonsalder?
  • Cumul ansettelse-pensjon: hva er reglene?
  • Hvordan motta pensjon?

Kategori: