Fordelene med pillen kan være større enn du forestiller deg. I tillegg til å forhindre uønsket graviditet, kan de forbedre kvinners helse og velvære. Pillen kan hjelpe til med å behandle ulike medisinske problemer relatert til hormoner, utover effektene som kan være gunstige for mange kvinner.

De 7 fordelene med p-piller

TPM

Tallene bedrar ikke: nesten 3 av 4 kvinner sier at de er irritable, utålmodige og ekstremt følsomme dagene før menstruasjonsperioder. En enda mer overraskende 8% presenterer disse symptomene på enda større form, kjent som premenstrual dysforisk lidelse.

En av virkningene av p-pillen er nettopp å unngå endringene i hormonene som forårsaker disse symptomene. I de alvorligste tilfellene er det tilrådelig at kvinnen ikke gjør noe intervall når hun tar pillene sine, for en følelse av emosjonell og fysisk velvære.

migrene

Flere faktorer kan utløse migrene og alvorlig hodepine, og en av faktorene kan være nettopp den hormonelle svingningen. I disse tilfellene er smertene forårsaket av reduksjon av østrogen i kroppen. Å ta pillen vil hjelpe til med å kontrollere hormonet og bidra til å forhindre migrene. Et annet ganske vanlig alternativ er bruken av østrogenbaserte bandasjer.

Menstruasjonssmerter

Stor kolikk kan indusere en medisinsk tilstand kjent som dysmenoré. Selv den minste smerte oppstår når livmoren produserer prostaglandinet for frigjøring av egget. Denne kjemiske prosessen aktiverer muskelkontraksjonene, og en av de viktigste fordelene med p-piller, i dette tilfellet, er å unngå prosessen med eggløsning, og følgelig frigjøring av egget. På denne måten unngås den kjemiske prosessen og smertene også.

ACNE

P-piller er ikke laget for å behandle kviser eller kviseproblemer, men en av fordelene med p-piller er faktisk å redusere nivået av mannlige hormoner i kvinnens kropp, som til slutt unngår en hel serie hudproblemer.

Men vær forsiktig, før du løper til apoteket og kjøper en pille, må du sjekke med legen din om forholdene og hva som er den beste kombinasjonen for kroppen din. Det er nødvendig en periode med tilpasning og noen uker til pillen begynner å tre i kraft.

Uregelmessige eller intense regler

Når kroppen ikke produserer nok progesteron, er det normalt at kvinnen tilbringer flere lange perioder uten menstruasjon. P-piller hjelper livmoren til å starte sin rytme.

Selv om strømmen i begynnelsen er ganske intens, over tid, ender hormonell kombinasjon opp med å regulere syklusen. Og her er en ny fordel med p-piller: etter de første månedene ender pillen betydelig med å redusere menstruasjonsstrømmen.

endometriose

Endometriose er en sykdom som må behandles seriøst og med stor omhu. Dens symptomer kan ha en negativ innvirkning på kvinnens fysiske og emosjonelle velvære.

For de med lettere symptomer på sykdommen, er en av fordelene med p-pillen at hormonene påvirker det ytre vevet i livmoren på samme måte som de påvirker det indre vevet, og dette kan bidra til å kontrollere den uordnede veksten endometrium og reduserer også smerter.

Polycystisk ovariesyndrom

Dessverre er det ingen behandling for polycystisk eggstokkesyndrom, men det er mulig å behandle egne symptomer, for eksempel fravær av perioder, kviser og overflødig hår. Hormonene i pillene hjelper til med å balansere kroppen og forhindre noen av symptomene forbundet med overflødig mannlige hormoner.

Risiko og reverserte reaksjoner

De fleste kvinner har ikke problemer når de tar p-piller, og det beste alternativet er alltid å konsultere en spesialist, slik at du sammen bestemmer hva som vil være det beste alternativet for din helse og velvære.

Noen omvendte reaksjoner kan imidlertid forekomme; Det er noen studier som kobler visse piller til en høyere risiko for å få brystkreft og livmorhalskreft. Her er en liste over noen av de mest kjente reaksjonene de første månedene:

  • Uregelmessige regler
  • Vannretensjon
  • Humørsving og vektøkning
  • Tilstedeværelse av blodpropp under menstruasjonen

Kategori: