Trenger du juridisk rådgivning? Ring en ekspert! Det er et sett med regler som gjelder for alle skilsmissesaker der ektefellene ikke har blitt enige om spesielle bestemmelser gjennom en ekteskapskontrakt. Dette "lovlige" regimet er balansert for hver ektefelle. La oss ta en oversikt over fordelingen av eiendom under en skilsmisse uten ekteskapskontrakt .

Skilsmisse uten ekteskapskontrakt: en like stor andel

Ekteskapskontrakten blir ofte sett med et dårlig øye fordi den tjener til å organisere parets materielle oppløsning i forkant av skilsmisse før forbundet. Snarere pessimistisk … men utover oppbruddene som kan oppstå i paret som skilles, kan interessen for å håndtere på forhånd potensielle kilder til rettssaker være sparing!
I en skilsmisse uten ekteskapskontrakt refererer de juridiske regler som gjelder til prinsippet om "fellesskap redusert til frifinnelse": dette betyr at enhver eiendom som kom inn i samfunnet (ekteparets) etter ekteskapet eies av hver av dem likt. Dette vil være tilfelle med arbeidsinntekt, investeringer og finansielle produkter de genererer, og til og med gevinster fra spill (bingo, etc.).
Eiendommen som hver av ektefellene besitter før ekteskapet forblir under den eksklusive eiendommen til hver.
Denne prosedyren kalles "oppløsningen av fellesskapet", men det handler hovedsakelig om deling av fellesskapet. Spørsmålet om ekteskapsboligen vil generelt være sentralt og vil ikke være uten noen vanskeligheter med hensyn til bestemmelsesstedet (salg, utleie, kjøp av den ene ektefellens andeler av den andre osv.).
Still advokaten vårt spørsmålet!

Formaliseringen av deling etter stevne

Ved skilsmisse uten ekteskapskontrakt er anvendelsen av prinsippet om lik oppdeling imidlertid ektefellenes ansvar.
Den økonomiske verdsettelsen av fellesarven vil være et viktig skritt her fordi fordelingen vil være basert på denne verdsettelsen.
Den emosjonelle verdien som hver og en bærer på eiendommer kan være et hinder for aksept av deres virkelige markedsverdi eller deres svekkelse, derfor er bruk av en tredjepart for å foreta objektive estimater sterkt anbefalt, spesielt for verdi.
Fordelingen av eiendommer mellom ektefellene vil være gjenstand for en skilsmisseavtale som vil bli vedlagt skilsmissedommen når den uttales av familierettens dommer.
Nemlig : i tilfelle av erverv av en fast eiendom i løpet av foreningsperioden, må ektefellene formalisere valget sitt til bestemmelsesstedet ved en autentisk gjerning opprettet av en notarius under skilsmisseprosedyren uten ekteskapsavtale.

Oppdag alle våre juridiske artikler! For å lese også:
  • Eiendomskreditt og skilsmisse i 5 regler å respektere
  • Ekteskapskontrakt og arv: spørsmålet om den gjenlevende ektefellen
  • Ekteskapsavbestillingsforsikring, den finnes!

Kategori: