Hvis valget av kjole er relativt enkelt når temperaturene er kjøligere, i tilfelle hetebølge, blir det komplisert! Og hvis det er få handler som lar deg shorts og flip-flops, er det vanskelig å finne riktig kompromiss mellom komfort og firmakoder … Noen nyttige tips.

Hvilken kjole å ha på jobben i tilfelle høy varme?

Kjolen min er en arbeidsuniform

Hvis jobben din krever at du bruker uniform, er det vanskelig å overstyre den. Personer som jobber under strenge sikkerhetsforhold vil ikke kunne unngå de forsterkede skoene, hjelmen, hanskene og ermene … Du trenger ikke å prøve å forhandle, det er til din beste!

Hvis det er en enkel uniform, kan du kontakte arbeidsgiveren din eller personalavdelingen direkte eller gjennom ansattes representant. Det er sannsynligvis en forhandlingsmargin: fjern strømpebuksen for kvinner, glem slips eller jakke for menn og så videre.

Jeg jobber i kontakt med kunder

Arbeidskodeksen utelukker ikke arbeidsklær, men snakker ganske enkelt om "anstendig antrekk". Denne anbefalingen er desto mer rettferdiggjort hvis det er kontakt med kunder. Du representerer et selskap og dets image, så du må holde deg til husets koder.

Sjekk arbeidsavtalen din om det er omtale av kleskode (hvit skjorte, svarte bukser, obligatorisk slips osv.). Avhengig av nøyaktigheten til denne koden, kan du diskutere den midlertidige tilpasningen med hierarkiet (og bytte fra for eksempel lange ermer til korte ermer).

Jeg jobber på et kontor

Selv om innsatsen på et ikke-kundekontor er lavere, er det fremdeles et spørsmål om å holde en arbeidsstemning … og dets troverdighet! Så det er best å forby strandkjoler og andre blomsterhorts …

Hold deg innenfor grensene for nøkternhet, spesielt med tanke på farger og utskrifter; Velg naturlige materialer (bomull, lin) og løse snitt … Og invester i pustende undertøy

Forsikre deg i alle fall om at arbeidsgiveren gjør alt for å skape et hyggelig, ventilert og friskt arbeidsmiljø der det er mulig. Han må også sørge for nok drikkevann for å sikre riktig hydrering av teamet hans … til høsten og mer fornuftige temperaturer.

Noen regler å respektere

Velg enkle og naturlige materialer

Hvis du for eksempel liker nylon, kan du glemme dette materialet når det er varmt. Velg naturlige materialer som bomull eller lin. I tillegg til å være naturlige, er de lette og lar huden din puste. Dermed forteller France Bleu oss " Bomull absorberer således 10 til 20% fuktighet mot bare 3% for polyester eller 5% for polyamid. "

Velg løse klær

Formen er også viktig i varmt vær, for med varmen må du la blodet ditt sirkulere. Unngå klær som er for stramme. Og foretrekker flytende par, rikelig, bred, som i tillegg til ikke å hindre strømmen av blod gjør at du kan mindre svette.

Vær oppmerksom på fargene

Kalde og mørke farger tiltrekker seg lys, det er velkjent. Når det er varmt, velger du lyse, bleke klær. Fagfolk bekrefter at lyse farger ikke lar infrarøde stråler, noe som øker temperaturen på objekter de når. På den annen side absorberer hvit for eksempel tre ganger mindre varme enn svart.

På kontoret: respekterer reglene

Det er ikke fordi det er varmt at du må gi slipp. På jobb er det nødvendig å forbli profesjonell, og det går også forbi dine klesvalg. Dermed kan bedrifter sette regler for sine ansatte. Noen selskaper forbyr f.eks flip flops. Hvis du jobber i en bank eller en annen filial der du regelmessig møter kunder, har arbeidsgiveren din rett til å forby bruk av visse klær eller tilbehør som shorts, treningsdrakter, skjørt for kort …

Respekter kildene til filialen din, uansett hva som skjer.

Og mennene?

Reglene er de samme. Unngå syntetiske materialer og velg bomull, lin og til og med silke. Dette er naturlige materialer som ikke tar opp varme. Hvis shorts og bermudas ikke er tillatt på kontoret, velger du noen løse bukser.

Hvis du må ha på deg en skjorte, velg lyse toner, lette stoffer.

Når det gjelder sko, vet at semsket skinn er mindre varmt enn læret. Lerretsko er også et utmerket valg, siden de er fleksible og ikke skader føttene dine. Igjen, dette vil avhenge av sektoren du opererer i.

Kategori: