Alle vet, for å kunne validere pensjonisttilværelse, må du utøve en profesjonell aktivitet. Hvis dette ikke lykkes, blir det også tatt hensyn til kompenserte perioder med arbeidsledighet. Men er den ubetalte arbeidsledighetsligningen og fjerdedeler av pensjonen gyldig? Svaret er ja til en viss grad.

Effekten av ubetalt arbeidsledighet på pensjonen

Kompensasjonsledighet

Siden 1. januar 1980 fortsetter de arbeidsledige som mottar ytelser å bidra til pensjonen hvis de mottar ytelsene:

  • Tilbake til jobb
  • Spesifikk omklassifisering
  • Pensjonsekvivalent.

Når det gjelder beregning gir perioder med arbeidsledighet på 50 sammenhengende dager (eller ikke) et gratis kvartal. Men alltid innenfor grensen på maksimalt 4 kvartaler. Hvis arbeidsløst rim med kumulative kvartaler teller ikke dette for beregningen av pensjonsbeløpet. Og med god grunn er det de 25 "beste" årene som vil tjene som grunnlag for beregning. Poengene for tilleggspensjonen er også validert.

Ubetalt arbeidsledighet påvirker pensjonen

  • Etter en kompensert periode

Når en arbeidsløs person ankommer ved slutten av dagpenger eller ikke kan kompenseres, kan han akkumulere pensjonsrettigheter? Svaret er ja fordi rettighetene ikke stopper radikalt. Dermed fortsetter han i et år å akkumulere kvartaler forutsatt at det kommer like etter en kompensasjonsperiode. Det kan til og med være opptil 5 år hvis den arbeidsledige kan kreve 20 års bidrag, hvis vedkommende er minst 55 år ved slutten av kompensasjonsperioden og ikke er avhengig igjen obligatorisk ordning.

  • En første registrering for arbeidsledige

Førstegangsledige har også rett til totalt 4 validerte kvartaler uten nødvendigvis å ha hatt en kompensert periode før. Og hvis den første arbeidsledighetstapet skjedde etter 31. desember 2020, heves gebyret til halvannet år. Til slutt, for å spesifisere at for perioder med arbeidsledighet som ikke er kompensert før 1. januar 1980, må disse ikke være resultatet av en frivillig avgang.

I praksis

Hvis det tidligere var nødvendig å rettferdiggjøre fraværet av kvoter oppfattet ved hjelp av et Pôle Emploi-sertifikat, har dette endret seg. Siden 2020 er overføringen mellom intern administrasjon. Det skal bemerkes at disse rettighetene bare er gyldige for grunnpensjonen og ikke den komplementære.

For å lese også:
  • Arbeidsledighet: hvordan bytte kjørefelt?
  • Bli en egenentreprenør når du er arbeidsledig: mulig?
  • Hvilken økonomisk hjelp for arbeidsledige?
  • Er det mulig å finne et lån uten jobb?

Kategori: